Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η Φοίβη Οικονομοπούλου διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Πορτογαλίας (Cinemateca Portuguesa) μια αναδρομική προβολή στο έργο του μεγάλου «ποιητή των εικόνων» και πρόωρα χαμένου σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, από τις 12 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα.

Η εκδήλωση αυτή, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα του Αγγελόπουλου» (A Grecia de Angelopoulos), εστιάζει στην περίοδο 1970- 80 και ξεκινάει στις 12 Μαρτίου με την ταινία «Μέρες του ‘36». Θα ακολουθήσουν «Η Αναπαράσταση», «Ο Θίασος», «Η εκπομπή», «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», «Οι κυνηγοί», «Ο Μεγαλέξαντρος», «Ο μελισσοκόμος», «Ταξίδι στα Κύθηρα» και «Τοπίο στην ομίχλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αναδρομή αυτή στο πρώιμο έργο του δημιουργού, την τριλογία της Ιστορίας και την τριλογία της Σιωπής, θα δοθεί στο πορτογαλικό κοινό η ευκαιρία να γνωρίσει τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού που δεν είχαν πάρει εμπορική διανομή.

Στο αφιέρωμα αυτό που είναι το πρώτο που διοργανώνεται μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου δημιουργού θα παραβρεθούν στην έναρξη η σύζυγός του, Φοίβη Οικονομοπούλου, η κόρη του, Ελένη Αγγελοπούλου, και η αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και γεν. γραμ. Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Μαρία Κομνηνού.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης