Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» υποψήφια στα Global Fine Art Awards

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 15:38
Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» υποψήφια στα Global Fine Art Awards

Η εμβληματική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019, είναι εφέτος υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards (GFAA)!

Η έκθεση που συγκέντρωσε 60.000 επισκέπτες είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 υποψηφιοτήτων από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στις 11 Μαΐου.

Εκτός από τα 13 βραβεία της Επιτροπής, εφέτος τo κοινό ψηφίζει την αγαπημενη του έκθεση online μέχρι τις 7 Μαΐου. Μπορείτε να επιλέξετε την έκθεση με τίτλο “Picasso and Antiquity. Line and Clay” στην αλφαβητική λίστα.

Για το βραβείο του κοινού ψηφίστε on line εδώ

To πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards (GFAA) που πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά, διεξάγει έρευνα όλο τον χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται και εξετάζει περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων. Εφέτος στα βραβεία GFAA συμμετέχουν συνολικά 99 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εναλλακτικές Εκθέσεις» με συνυποψήφιες 6 εκθέσεις-κολοσσούς: ‘’Hockney–Van Gogh: The Joy of Nature” στο Μουσείο Van Gogh Αmsterdam, “Artistic License: Six Takes on the Guggenheim Collection” στο Solomon R. Guggenheim Museum, “Οceania” στο Royal Academy of Arts / Musée du quai Branly – Jacques Chirac κ.ά.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 15:38