Η έκθεση με τίτλο «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση» παρουσιάζεται από τις 2 Μαΐου 2019 στο Μουσείο Φρυσίρα.

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι ύμνησε το γυναικείο σώμα σε όλο το συγγραφικό του έργο και προσέγγισε τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων μέσα από ένα πρίσμα πάθους και τρέλας. Αντλώντας έμπνευση από τον τρόπο σκέψης του και με τον δανεισμένο τίτλο «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση», η έκθεση αυτή επιδιώκει να αναδείξει όλο το φάσμα του ερωτισμού της γυναικείας σάρκας.Το σώμα της γυναίκας, ως αντικείμενο του πόθου, απασχολούσε ανέκαθεν την τέχνη και έχει απεικονιστεί με όλους τους πιθανούς τρόπους σε κάθε εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπουρίτσα Δήμητρα

Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει 38 Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες μέσα από τις συλλογές του, οι οποίοι πραγματεύονται το θέμα του γυναικείου ερωτικού γυμνού, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Από τον ρεαλισμό έως την αφαίρεση και από τις πιο σύγχρονες εκφάνσεις μέχρι τις πιο προσωπικές μαρτυρίες.

Haack Simone

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νταούλας Κων/νος

Καλλιτέχνες

Axente Teodora, De Heart Shahin, Fambris Georgia, Głowacka Viola, Guiñazu Cristina Ruiz, Haack Simone, Książek Bogumił, Léglise Frédéric, Pasieka Simon, Renaud Brann, Shi Xiang, Szczekan Ewa, Ungureanu Mirela, Wnęk Grzegorz, Αδάμ Χριστίνα, Αντωνόπουλος Γιάννης, Βαβυλουσάκης Κω/νος, Βαλσαμάκη Χρύσα, Βερούκας Αλέξης, Γιαννακάκη Μαρία, Ζιώγας Γιάννης, Καπεζάνου Στέλλα, Καστώρη Κάλλη, Κροντήρη Αφροδίτη, Μαράτος Ανδρέας, Μιχαηλίδης Χρίστος, Μπαχάρας Νικήτας, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπουρίτσα Δήμητρα, Μωραΐτη Ελένη, Νταούλας Κων/νος, Παπαβασιλείου Χριστίνα, Παπαδημητρίου Νίκος, Σπυρόπουλος Γιώργος, Σταματιάδη Ντανιέλα, Τελιγιορίδου Ισμήνη, Tσάκνη Δέσποινα, Τσώλης Κώστας.

Szczekan Ewa

 Βαβυλουσάκης Κω/νος

Μουσείο Φρυσίρα 

Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα, Αθήνα, Ελλάδα

(πλησίον της οδού Κυδαθηναίων) 10558
τηλ: 210 3234678, 210 3316027
fax: 210 3316027

Ωράριο λειτουργίας: 

Τετ,Πέμ,Παρ:11:00 – 18:00
Σαβ,Κυρ: 11.00-17.00
Δευ & Τρι: Κλειστά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης