Είκοσι πέντε διάσημες γυναίκες, ηθοποιοί και μοντέλα, όπως η Λίντα Εβανγκελίστα, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Μίλα Γιόβοβιτς, η Χάιντι Κλουμ και η Κέιτι Πέρι, θα είναι οι επίτιμες πρόεδροι στις 17 Μαΐου στις Κάννες του 25ου γκαλά του amfAR, του αμερικανικού ιδρύματος για την έρευνα κατά του AIDS, του οποίου o Χάρβεϊ Γουάινστιν ήταν ένας από τους χορηγούς.

Ανάμεσα στις μεγάλες διεθνείς κοσμικές εκδηλώσεις, αυτή η φιλανθρωπική βραδιά «Σινεμά ενάντια στο AIDS» είναι η ετήσια συνάντηση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών χιλίων συνδαιτυμόνων, μεταξύ τους πολλές διεθνείς προσωπικότητες στο Eden Roc, το ανάκτορο του Καπ ντ’ Αντίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων έρευνας για την καταπολέμηση του AIDS και τη βοήθεια στους νοσούντες παγκοσμίως, το amfAR, που ίδρυσε η Λιζ Τέιλορ, συνέλεξε πέρυσι περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις τρεις ώρες που διήρκησε το δείπνο και η δημοπρασία που ακολούθησε.

Εφέτος, η Αϊσουάρια Ράι, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η Ντονατέλα Βερσάτσε και η Μισέλ Γιο θα συμπεριλαμβάνονται στις 25 επίτιμες προέδρους της διοργάνωσης. Ο Στινγκ και ο Σάγκι θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι του γκαλά που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Το amfAR δεν θέλησε να διευκρινίσει τους λόγους της επιλογής αυτής.

Ο Αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορείται από το φθινόπωρο για τη σεξουαλική παρενόχληση ή τον βιασμό περίπου 100 γυναικών, ανάμεσά τους σταρ του σινεμά, ήταν επί χρόνια χορηγός της εκδήλωσης και η κινητήριος δύναμη πίσω από το λαμπερό δείπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι, η τιμή για τη ροτόντα των δέκα θέσεων κυμαινόταν από 117.000 έως 466.000 ευρώ σύμφωνα με το καθεστώς που επιλέγεται: ευεργέτης ή μέγας φιλάνθρωπος. Η τιμή κατ΄άτομο ήταν 10.500 ευρώ.
 
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε διαθέσει στη δημοπρασία έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με αντίπαλους τον ίδιο και τους φίλους του που σχημάτισαν ομάδα για τον λόγο αυτό στο γκαζόν του Παρκ ντε Πρενς, λαχνός που κατακυρώθηκε αντί 350.000 ευρώ.

Από το 1993, η βραδιά του amFAR που διοργανώνεται στο περιθώριο του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών επέτρεψε να συγκεντρωθεί το ποσό των 176 εκατομμυρίων ευρώ (210 εκατομμύρια δολάρια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης