Στον 4ο όροφο του The Mall Athens

Μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μέχρι τις 4 Μαρτίου στην Αθήνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο νέο εκθεσιακό χώρο στον 4o όροφο του The Mall Athens, έχει ήδη φιλοξενήσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου, για να δώσει τη σκυτάλη σε μία νέα εκπαιδευτική έκθεση της οποίας οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην έκθεση “Δεινόσαυροι” ανακαλύπτουμε – μεταξύ άλλων – ότι…

– Η λέξη Δεινόσαυρος σημαίνει “δεινή – τεράστια Σαύρα” και πήρε το όνομα αυτό το 1842 από τον Άγγλο Παλαιοντολόγο Rickard Owen. Με τον όρο Δεινόσαυροι αναφέρονται τα πιο εντυπωσιακά ζώα στην ιστορία της Γης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– O Τυραννόσαυρος Ρεξ (T Rex) – ο βασιλιάς των Δεινοσαύρων όπως δηλώνει και το όνομά του- έζησε 67 εκατομμύρια χρόνια πριν και μέχρι και σήμερα θεωρείται το φοβερότερο σαρκοφάγο που έζησε ποτέ στη Γη! Το Λιοντάρι και η αρκούδα μπορούν να χαρακτηριστούν μπροστά του, ως άοπλοι… νάνοι!

– Ο Βαρυόνυχας (Baryonyx) ήταν ένας σαρκοφάγος ιχνηλάτης και ένας από τους – λιγότερο γνωστούς- Δεινόσαυρους που τρεφόταν και με ψάρια!

– Ο Οβιράπτορ (Oviraptor) που το όνομα του στα λατινικά σημαίνει κλέφτης αυγών, τρεφόταν με τα αυγά άλλων δεινοσαύρων ενώ το παρουσιαστικό του θυμίζει τεράστιο πτηνό, αφού είναι 2 μέτρα μήκος και 1.2μ. ύψος!

– Ο Κοιλόφυσις (Coelophysis) είναι ένα από τα πρώτα είδη δεινοσαύρων. Μικρός (μόλις 23 κιλά), δίποδος και με μία ημιάκαμπτη ουρά που λειτουργούσε ως πηδάλιο, “κατηγορήθηκε” πολλές φορές για κανιβαλισμό! Είναι άραγε αλήθεια?…

– Παράλληλα συγκρίνουμε τη δύναμη μας με τα σαγόνια του Τυραννόσαυρου, ενώ με ειδικά “εργαλεία” ξετρυπώνουμε απολιθώματα σε ένα μεγάλο εικονικό τραπέζι ανασκαφής!

Και πολλά ακόμα μυστικά των Δεινοσαύρων σε μία έκθεση που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

Ωράριο λειτουργίας:
Δευ. – Παρ.: 9.00 – 21.00
Σάββατο: 10.00 – 22.00
Κυριακή: 10.00 – 20.00

Τιμές εισιτηρίου:
Δευ.-Παρ. 9.00 – 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος
Δευ.-Παρ.: 13.30 – 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)

Σχολεία: 5 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200

Τηλ. επικοινωνίας για το κοινό: 2109472029

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης