Οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινούν τον Απρίλιο μια σειρά online συζητήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 14:09
Οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινούν τον Απρίλιο μια σειρά online συζητήσεων

Η μηνιαία σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) «ΔΙΑΛΟΓΟΙ», που εδώ και σχεδόν δυόμιση χρόνια μιλά κάθε μήνα για διαφορετικά θέματα, σε διαφορετικό μέρος, αλλά πάντα Τετάρτη στις 18:30, θα πραγματοποιεί πλέον περισσότερες συζητήσεις διαδικτυακά για ιδέες και προβληματισμούς που μας αφορούν.

Τον Απρίλιο οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» ξεκινούν μια σειρά live webcast γύρω από τα πολυεπίπεδα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την μετάλλαξη της κοινωνίας, της οικονομίας και της προσωπικής μας ζωής από την έξαρση του κορωνοϊού και έπειτα.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των «ΔΙΑΛΟΓΩΝ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στις 18:30 με θέμα «Σύνδεση σε αναμονή». Ο Νικόλας A. Χρηστάκης, M.D., Ph.D., M.P.H. καθηγητής Sterling Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών και ο Βασίλης Κεκάτος, σκηνοθέτης, θα συζητήσουν το θέμα της κοινωνικής απομόνωσης που βιώνουμε τη στιγμή που η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή παραμένει έντονα παρούσα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα. Παρά τη φυσική απόσταση που υπάρχει, και καθώς η ανάγκη συμμετοχής, διατήρησης και ενίσχυσης του δημόσιου διαλόγου παραμένει όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ βρίσκουν τον τρόπο να συναντιόμαστε, σε ένα νέο δρόμο επικοινωνίας και με ένα νέο κύκλο συζητήσεων» αναφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε ανακοίνωσή του.

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ», το ΙΣΝ επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, το λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας. Οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια.

Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο.

Τους «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ» επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Παρακολουθήστε το ανοιχτό και ελεύθερο προς όλους webcast των «ΔΙΑΛΟΓΩΝ» και πραγματοποιήστε online εγγραφή στο dialogues.snf.org

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 14:09