To βραβευμένο μυθιστόρημα του Michael Dobbs «House of Cards», που ενέπνευσε την ομότιτλη σειρά, διατίθεται αποκλειστικά στα Public από τις 14/4. Παράλληλα, διαθέσιμοι σε dvd και οι πρώτοι τρεις κύκλοι, ξεχωριστά ή μαζί, γι’ αυτούς που αναρωτιούνται ακόμα «προς τι τόσος ντόρος» και θέλουν να έχουν μια εικόνα πριν περάσουν στο ανάγνωσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Αδίστακτος και μηχανορράφος, ο γερουσιαστής Francis Underwood (Kevin Spacey) και η σύζυγός του, Claire (Robin Wright) δε θα σταματήσουν πουθενά στην πορεία τους να κατακτήσουν τα πάντα. Η δραματική σειρά που αποκαλύπτει τον σκοτεινό κόσμο γεμάτο μηχανορραφίες, σεξ και διαφθορά στην πολιτική σκηνή της Γουάσινγκτον.

H βασική διαφορά του «House of Cards» σε σχέση με άλλες-σειρές φαινόμενα, όπως το «Game of Thrones», το «Mad Men» ή το πιο πρόσφατo «Vinyl», είναι ότι δεν διαδραματίζεται ούτε στο παρελθόν, αλλά ούτε και στη σφαίρα της φαντασίας. Μολονότι πρόκειται για μυθοπλασία, οι ιστορίες εξουσίας και διαφθοράς του Δημοκράτη Frank Underwood (Kevin Spacey) παρουσιάζουν αξιοπρόσεκτες ομοιότητες με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα, στην κατεδαφισμένη αξιοπρέπεια δηλαδή του διεφθαρμένου δυτικού μοντέλου πολιτικής. Ας μη μιλήσουμε με αριθμούς και ποσοστά… Από την 1η Φεβρουαρίου του 2013 οπότε και προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, μέχρι και την πρόσφατη ανακοίνωση του 5ου Κύκλου, που θα έρθει το 2017, όσοι έχουν ξεκινήσει να βλέπουν τη σειρά παραμένουν «κολλημένοι». Κι όσο για τον Kevin Spacey, είναι αυτή τη στιγμή η ζωντανή απόδειξη του πώς ένας σταρ του σινεμά μπορεί να συνεχίσει ως σταρ και στη μικρή οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στα public.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης