Το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Η Κουζίνα του Θεού» έρχεται σε πρώτη προβολή την Τρίτη 17/4 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD για να μας μεταφέρει στη μονή Παναχράντου στην Άνδρο, όπου διαμένουν σήμερα μόνο τέσσερις μοναχοί. Παρέα με τον Αρχιμανδρίτη και λάτρη της μαγειρικής Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, φτιάχνουμε χορτόπιτα, πιταράκια με τυρί και φρουτάλια. H σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.

Ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η σειρά «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» μας ξεναγούν στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στη Λέσβο, το οποίο από το 2006 προβάλλει τη βιομηχανική κληρονομιά της Ελλάδας στον τομέα της ελαιουργίας (Σάββατο 14/4, 19.00). Την ίδια ημέρα στις 21.00, βλέπουμε, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, το ντοκιμαντέρ «Η θεά Αφροδίτη αποκαλύπτεται», στο οποίο η Βρετανίδα καθηγήτρια Μπέτανι Χιουζ ταξιδεύει στη Μεσόγειο για να ανακαλύψει την αλήθεια για την αρχαία θεά του έρωτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», μας παρουσιάζει, την Κυριακή 15/4 στις 20.00, τον εξέχοντα γεωλόγο, δήμαρχο Λαυρίου και πρώτο πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Φωκίωνα Νέγρη, ο οποίος «έδωσε» το όνομά του σε έναν από τους πιο ζωντανούς και πολυσυλλεκτικούς πεζοδρόμους της Αθήνας.

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έρχεται την Κυριακή 15/4 στις 21.00, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Γνώση και Βιβλιοθήκες», η νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «Βιβλίο και βιβλιοθήκες», σε παραγωγή COSMOTE TV. Στο πρώτο επεισόδιο και μέσα από το σκηνοθετικό φακό του Πάνου Αγγελόπουλου, ακολουθούμε τη διαδρομή ενός βιβλίου μέχρι να φτάσει στο ράφι της βιβλιοθήκης μας και περιηγούμαστε κάτω από την Ακρόπολη, για να ανακαλύψουμε μέρη με παλιά βιβλία, αλλά και να μάθουμε για την εξέλιξη της τυπογραφίας.

Δεν χάνουμε ακόμα το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να εξηγεί και να σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου (Πέμπτη & Παρασκευή στις 20.50).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης