Για τη ζωή χωρίς όρια, την οικογένεια και τη διεκδίκηση της προεδρίας στη χώρα που γεννήθηκε μιλά ο Guram Gvasalia, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του οίκου Vetements στο νέο τεύχος της έκδοσης του περιοδικού Forbes στη Γεωργία.

«Ακτιβιστής για το περιβάλλον, μετανάστης, παιδί του πολέμου, Γεωργιανός που έγινε διάσημος στο εξωτερικό, ευρυμαθής, αντισυμβατικός στοχαστής και μπορεί μελλοντικός πρόεδρος της Γεωργίας, ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει;» αναφέρεται στον πρόλογο της συνέντευξης του Guram Gvasalia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση πώς επηρεάζει η πανδημία του Covid -19 τη βιομηχανία της μόδας, ο Guram Gvasalia αναφέρει ότι στη ζωή, πολλά πράγματα εξαρτώνται από το πώς χτίζετε τα θεμέλιά σας. «Εάν το σπίτι σας είναι χτισμένο καλά, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και είναι κατασκευασμένο με τα σωστά υλικά, θα αντέξει δυνατούς ανέμους, ακόμη και έναν τυφώνα. Εάν είναι κατασκευασμένο από χαρτόνι, θα έχει λίγες πιθανότητες να διασωθεί ακόμη και όταν ο άνεμος δεν είναι τόσο δυνατός».

«Στη ζωή, είναι πάντα καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για διαφορετικά σενάρια για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Όταν παίζετε σκάκι, μαθαίνετε να υπολογίζετε πολλές πιθανές μεταβλητές και αποφασίζετε για τη συγκρίσιμη καλύτερη επιλογή. Μάθαμε ότι αν εργαζόμαστε αρκετά σκληρά, θα βρούμε τη σωστή λύση» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Vetements, ο οποίος μετά την αποχώρηση του αδερφού του, Demna Gvasalia διοικεί μόνος του την επιχείρηση με έδρα τη Ζυρίχη.

«Έχουμε προσαρμόσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο, βελτιώσαμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα και ενισχύσαμε τη σχέση με τους παραγωγούς και τους συνεργάτες μας. Καταφέραμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας και θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά με σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο πολυάσχολοι χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μερικές φορές το να κάνεις λιγότερα είναι πραγματικά περισσότερα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να ζήσεις τη ζωή σου, ο ένας είναι σαν να μην ήταν τίποτα ένα θαύμα, ο άλλος σαν να είναι όλα θαύματα. Η ζωή είναι ένα θαύμα. Ας βλέπουμε όλα όσα έρχονται στον δρόμο μας με τον αυτόν τον τρόπο» τονίζει.

Ο Guram Gvasalia ερωτάται ακόμη αν συμφωνεί με την άποψη εκπροσώπων των επιχειρήσεων,  ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

«Η ζωή είναι ζωή, και ως παιδί πολέμου, είδα πράγματα που ήταν πολύ χειρότερα. Το να περνάς επιπλέον χρόνο με την οικογένειά σου είναι δώρο. Οι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο πολυάσχολοι χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μερικές φορές το να κάνεις λιγότερα είναι πραγματικά περισσότερα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να ζήσεις τη ζωή σου, ο ένας είναι σαν να μην ήταν τίποτα ένα θαύμα, ο άλλος σαν να είναι όλα θαύματα. Η ζωή είναι ένα θαύμα. Ας βλέπουμε όλα όσα έρχονται στον δρόμο μας με τον αυτόν τον τρόπο» τονίζει.

Κάθε σχεδιαστής έχει ημερομηνία λήξης σε μια εταιρεία ή σε ένα πρότζεκτ, αναφέρει απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση του αδερφού του Gemna Gvasalia από το brand Vetements.

Σημειώνει ότι το brand ξεκίνησε ως μια κολεκτίβα διαφορετικών ταλαντούχων ανθρώπων που ένωσαν τις δυνάμεις τους. «Όλοι έφεραν κάτι στο τραπέζι. Ήταν σημαντικό που συνδυάσαμε αυτά τα ταλέντα μαζί, μερικά από αυτά έγιναν προσωρινά, άλλα έχουν το όραμα και είναι την κινητήρια δύναμη πίσω από την εταιρεία» εξηγεί.

«Δουλεύουμε ως οικογένεια και ο Vetements είναι και θα παραμείνει μια οικογενειακή επιχείρηση όσο είμαι εκεί για να τον φροντίζω» αποσαφηνίζει.

O Guram Gvasalia αναφέρεται και στο βιβλίο του «Size Zero» στο οποίο εξηγεί πώς να επιστρέψει κάποιος σε μηδενική κατάσταση και πώς να ξεκινήσει να ζει τη ζωή του με μηδενικούς περιορισμούς.

«Γεννηθήκαμε ως μέρος μιας κοινωνίας και όσο ζούμε με ανθρώπους που μας περιβάλλουν θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας. Να ζήσεις τη ζωή χωρίς περιορισμούς, δεν σημαίνει να πάρεις ένα σφυρί και να χτυπάς αυτοκίνητα έξω, σημαίνει να ζεις τη ζωή χωρίς περιορισμούς στο μυαλό σου.

Όταν γεννηθούμε υπάρχουν προγράμματα που εισάγονται στο μυαλό μας για το ποιοι είμαστε και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Αυτά τα προγράμματα είναι χρήσιμα για να γίνετε μέλος μιας κοινότητας, ωστόσο, θέτουν επίσης περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή. Δεν υπάρχουν κακά ή καλά προγράμματα. Κάθε πρόγραμμα θέτει έναν περιορισμό.

Αποδεχτείτε άτομα για το ποιοι είναι. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας για το ποιοι είστε. Αποδεχτείτε την κοινωνία με τον τρόπο που είναι. Και πάντα να χαμογελάτε, τουλάχιστον εσωτερικά» επισημαίνει.

Αναφερόμενος στον γεωργιανό πολιτισμό τον χαρακτηρίζει εκπληκτικό, προσθέτοντας ότι κυριαρχεί μία χαλαρότητα για πολλά πράγματα στη ζωή. « Ίσως επειδή μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στους φίλους και την οικογένειά μας».

Απαντώντας στην ερώτηση «πώς θα ήταν η ζωή σας, αν μένατε στη Γεωργία;» τονίζει:

«Αγαπώ τη χώρα μου και είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου. Μου δίνει πολλή δύναμη και μια ισχυρή αίσθηση επιβίωσης. “Τι θα γινόταν αν” δεν είναι ποτέ μια καλή ερώτηση. Αν συμβεί κάτι, συμβαίνει για έναν λόγο, ο άνθρωπος σχεδιάζει και ο Θεός καθορίζει. Ωστόσο αν έμενα στη Γεωργία, πιθανώς θα έβαζα υποψηφιότητα για πρόεδρος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης