Γκρέις Τζόουνς, Τζέισον Ντερούλο και Έλι Γκούλντινγκ θα εμφανιστούν στο γκαλά της amfAR στις Κάννες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 10:19
Γκρέις Τζόουνς, Τζέισον Ντερούλο και Έλι Γκούλντινγκ θα εμφανιστούν στο γκαλά της amfAR στις Κάννες
Οι Γκρέις Τζόουνς, Τζέισον Ντερούλο και Έλι Γκούλντινγκ θα εμφανιστούν στο γκαλά της amfAR, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει την έρευνα για το AIDS, που διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη στις Κάννες.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι Στινγκ και Σάγκι θα τραγουδήσουν στο επίσημο δείπνο.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση συγκέντρωσε περισσότερα από 210 εκατομμύρια δολάρια από την εκδήλωση για την ενίσχυση της έρευνας για το AIDS, αλλά παρά τη φιλανθρωπική της συνεισφορά, η amfAR είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα αρνητικής δημοσιότητας.Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στη σύνδεση του γκαλά με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Στο παρελθόν, ο Γουάινστιν βοήθησε ώστε κορυφαίοι καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο γκαλά και έπεισε εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ να υποβάλουν προσφορές σε αντικείμενα που δημοπρατούνταν.

Η amfAR, με αποστολή την καταπολέμηση του AIDS, δεν είναι μόνον ένας ευγενής σκοπός. Το γκαλά της είναι επίσης η πιο λαμπρή εκδήλωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που χρησιμεύει ως κορωνίδα της γιορτής του κινηματογράφου διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το υπαίθριο ολονύχτιο δείπνο και πάρτι στο Hotel du Cap συγκεντρώνει τα λαμπρότερα αστέρια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, η Σάρον Στόοουν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ορλάντο Μπλουμ είναι μερικοί από τους διάσημους που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο δείπνο.

Στη σκηνή του γκαλά έχουν εμφανιστεί η Νταιάνα Ρος, η Νίκι Μινάζ και πολλοί άλλοι.
Τη βραδιά του γκαλά διοργανώνονται δημοπρασίες πανάκριβων έργων τέχνης και ταξιδιών που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με το Page Six, ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το γκαλά θα συνεχιστεί απουσία του Γουάινστιν, ιδίως μετά από δημοσιεύματα ότι ο κινηματογραφικός παραγωγός χρησιμοποίησε 600.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί από την εκδήλωση της amfAR για να αποπληρώσει τους επενδυτές στο «Finding Neverland» μιούζικαλ στο θέατρο του οποίου είχε αναλάβει την παραγωγή.

Ο σχεδιαστής υποδημάτων Κένεθ Κολ παραιτήθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης τον Φεβρουάριο μετά από καταγγελίες ότι ενέκρινε τη συμφωνία με τον Γουάινστιν.
Οι υποστηρικτές της amfAR υποστηρίζουν ότι η προσήλωσή τους στην οργάνωση δεν έχει αποδυναμωθεί, παρά τις σκιές που έριξαν ο κινηματογραφικός παραγωγός και το οικονομικό σκάνδαλο που συνδέεται με τη φιλανθρωπική εκδήλωση στις Κάννες.

Ο Alexandre Ricard, διευθύνων σύμβουλος της Pernod Ricard, της γαλλικής ποτοποιίας που πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία ως παγκόσμιος συνεργάτης της amfAR είπε: «Θα ήταν κρίμα να γυρίσουμε την πλάτη μας σε έναν τόσο μεγάλο σκοπό. Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε την amfAR ώστε να λάβει τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται για να συνεχίσει την επιστημονική έρευνα» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 10:20