Μια γιορτή πολιτισμού πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της τελετής λήξης του «Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018».

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό θέαμα έχουν τη χαρά να απολαύσουν σήμερα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου, οι παρευρισκόμενοι στην τελετή λήξης του «Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιορτή γίνεται παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της Ρωσίδας Υφυπουργού Πολιτισμού με αρμοδιότητα στον Τουρισμό Όλγα Γιαρίλοβα και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κωνσταντίνου Τσέγα.

Στο μουσικοχορευτικό δρώμενο συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν και σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Στον χαιρετισμό του, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, έκανε λόγο για μία «πραγματική γιορτή για τις ρωσοελληνικές σχέσεις». «Ολοκληρώνεται το Έτος Τουρισμού Ρωσίας – Ελλάδας 2017-2018, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν πολλές επιτυχημένες εκδηλώσεις και στη Ρωσία, και εδώ στην Ελλάδα. Και σήμερα θα απολαύσουμε την τελετή λήξης του Έτους με μια μοναδική συναυλία με συμμετοχή της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν και σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών», είπε αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Έτος Τουρισμού που έγινε συνέχεια του άνευ προηγουμένου Αφιερωματικού Έτους το 2016 ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματικότητα της ρωσοελληνικής σύμπραξης. Με τον κοινό συντονισμό πετύχαμε να φέρουμε κοντά τις περιφέρειες, τους βουλευτές, τους επιχειρηματίες των δύο χωρών για να συζητήσουν τα θέματα της τουριστικής συνεργασίας. Αυτές οι αμοιβαία επωφελείς επαφές ενίσχυσαν περαιτέρω τις ανταλλαγές, το διμερές τουριστικό ρεύμα. Κατά τη θερινή σεζόν η Ελλάδα παρέμεινε ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του εξωτερικού για τους Ρώσους», επεσήμανε και συνέχισε: «Προσβλέπουμε στο ότι ο αριθμός των τουριστών από την χώρα μας εφέτος θα είναι στα ίδια επίπεδα, όπως πέρσι».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά και ειδικότερα «προσωπικά την υπουργό Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά και τους εξαιρετικούς συνεργάτες της για την κοινή δουλειά για την ευόδωση του Έτους Τουρισμού».

Εν συνεχεία, ανέγνωσε τον χαιρετισμό του υπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας, κ. Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος στο μήνυμά του για τη λήξη του «Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018», δήλωσε πεπεισμένος ότι η «ιστορική, πολιτιστική και πνευματική συγγένεια του ρωσικού και ελληνικού λαού θα συμβάλλει στις επιτυχίες μας και στο μέλλον».

«Το κοινό Έτος Τουρισμού Ρωσίας – Ελλάδας φτάνει στο τέλος. Υπήρξε λογική συνέχεια του Αφιερωματικού Έτους Πολιτισμού και επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο αλληλοκατανόησης μεταξύ των χωρών μας στον ανθρωπιστικό τομέα. Κατά το έτος που πέρασε διοργανώθηκαν και διεξάχθηκαν μερικές δεκάδες εκδηλώσεων, μεταξύ τους – πολιτιστικές και μορφωτικές πρωτοβουλίες, έργα στον τομέα του τουρισμού των περιπετειών, του γαστρονομικού και προσκυνηματικού τουρισμού, μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων και επαγγελματικών φόρα.

»Επίσης καταφέραμε να οικοδομήσουμε διάλογο στο διαπεριφερειακό επίπεδο, ρίχνοντας γερά θεμέλια για τη συνέχιση της συνεργασίας και με το πέρας του Έτους Τουρισμού. Είναι συμβολικό ότι η παράσταση του μεγαλύτερου λαϊκού συλλόγου της περιφέρειας της Κρασνοντάρ – της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν θα σηματοδοτήσει τη λαμπρή και όμορφη ολοκλήρωσή του.

»Είμαι πεπεισμένος ότι η ιστορική, πολιτιστική και πνευματική συγγένεια του ρωσικού και ελληνικού λαού θα συμβάλλει στις επιτυχίες μας και στο μέλλον. Εύχομαι ειλικρινώς στους συμμετέχοντες στη σημερινή βραδιά ευχάριστες εντυπώσεις, ευημερία και ό,τι καλύτερο!», ήταν αναλυτικότερα το μήνυμα του Ρώσου υπουργού Πολιτισμού.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, έκανε λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα από το «Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018». «Έδωσε μία νέα αναπτυξιακή δυναμική στον τουρισμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Οι Ρώσοι φίλοι μας αγαπούν την Ελλάδα και τη συγκαταλέγουν στους κορυφαίους προορισμούς», σημείωσε η ίδια, τονίζοντας ότι τόσο τα αποτελέσματα για το 2018, όσο και τα στοιχεία για τις προκρατήσεις για το 2019, κατατάσσουν την Ελλάδα ως δεύτερη πιο δημοφιλή χώρα για τους Ρώσους επισκέπτες.

Άλλωστε, όπως παρατήρησε, ο τουρισμός, όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, ενώνει τους ανθρώπους, τους λαούς, τα έθνη, ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Αναφερόμενη στη λήξη του «Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018», μίλησε για μια νέα αρχή στην τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης