Έχετε περπατήσει ποτέ σε μια γκαλερί κάνοντας τη σκέψη ότι «θα περνούσα πολύ καλύτερα αν δεν φορούσα ρούχα;». Αν η απάντηση σε αυτή την περίεργη ερώτηση είναι «ναι» τότε το Παλάτι του Τόκιο στο Παρίσι έχει αυτό που θέλετε.

Η γκαλερί μοντέρνας τέχνης επέτρεψε τις προηγούμενες ημέρες σε γυμνιστές επισκέπτες της να εκφραστούν ελεύθερα, αφήνοντας τα ρούχα τους στην είσοδο. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους της γκαλερί και να θαυμάσουν τους πίνακες και τα γλυπτά που φιλοξενεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, αυτή η ειδική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν η γκαλερί ανοίξει επισήμως τις πόρτες της για τους επισκέπτες. Πάντως το προσωπικό που ήταν παρών και κατεύθυνε τους επισκέπτες φορούσε ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Στην αρχή αισθάνεσαι κάποια ντροπή, αλλά όταν το ξεπεράσεις, το γεγονός ότι είσαι γυμνός σου δίνει την ευκαιρία να νιώσεις την εμπειρία της τέχνης διαφορετικά», είπε ένας από τους γυμνιστές επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ακολουθεί την πετυχημένη εγκαθίδρυση «γυμνής ζώνης» στο Πάρκο Μπουά ντε Βανσέν που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης