Το απόλυτο είδωλο του Instagram η καλλιτέχνις Ellen Sheidlin ίσως ξεπερνάει και την πιο τολμηρή φαντασίωση του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ που έγινε πραγματικότητα. Πράγματι, ο συγγραφέας της Lolita δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί ένα πλάσμα όπως αυτό το φαινόμενο του διαδικτύου που υπνωτίζει περισσότερους από  4,6 εκατομμύρια ακολούθους.

Η 25χρονη Sheidlin από τη Ρωσία έχει «σπάσει» το Instagram με τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες της, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν «περίεργες», όρος που κάθε φορά βέβαια μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δημοσιεύσεις της μπορεί κανείς να παρατηρήσει έναν συνδυασμό από φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη, μόδα και μακιγιάζ, ενώ συχνά συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες για να εντάξει το video art στον λογαριασμό της.

Η  Ellen Sheidlin δεν είναι εύκολο να μπει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία γιατί η τέχνη της κάθε φορά εκπλήσσει και ανατρέπει όλες τις προηγούμενες αναφορές της.

Κάποιες δημοσιεύσεις της είναι απλά αστείες χωρίς κανένα βαθύτερο νόημα, με άλλες προσπαθεί να επικοινωνήσει με το κοινό της, άλλες αποτελούν τον δικό της τρόπο να μάς μιλήσει για τα συναισθήματα και τις σκέψεις της και κάποιες άλλες αποτελούν μέσο μετάδοσης κοινωνικών μηνυμάτων. Έχοντας, βέβαια, ακουμπήσει τους εκατομμύρια ακολούθους, πλέον βλέπουμε στο προφίλ της φωτογραφίες και βίντεο με διαφημιστικό περιεχόμενο. Χωρίς, ωστόσο, να ξεφεύγει από τη γενικότερη αισθητική της.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η ιδιαίτερη αυτή καλλιτέχνις έχει αποδείξει πως έχει κάποιες αγαπημένες θεματικές, οι οποίες κάθε φορά την εμπνέουν στο καλλιτεχνικό της έργο. Με τις φωτογραφίες της συχνά μιλάει για την περιβαλλοντική κρίση του πλανήτη μας, στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και σχολιάζει την εμμονή μας με τα social media, ενώ όσον αφορά τον εαυτό της αναφέρεται στις έννοιες του ονείρου και του εφιάλτη. Επιπλέον, οι εξωγήινοι κάνουν αρκετές guest εμφανίσεις στις φωτογραφίες της.   

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Delicious carpet

A post shared by Ellen Sheidlin (@sheidlina) on

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

“Likes” pills

A post shared by Ellen Sheidlin (@sheidlina) on

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

I believe in love

A post shared by Ellen Sheidlin (@sheidlina) on

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

富士山

A post shared by Ellen Sheidlin (@sheidlina) on

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης