Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Giambattista Valli παραμένει στο σπίτι του στο Παρίσι τις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, επικεντρώνεται στην οικογενειακή ζωή, βλέπει την αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά και προσπαθεί να προετοιμάσει τις επιχειρήσεις του για μία ιστορικά προκλητική χρονιά.

«Πέρα από την αρνητική και βαθιά τραγική έκβαση των γεγονότων, βρίσκω προσωπική ευχαρίστηση σε αυτή την απομόνωση. Αυτό το διάλειμμα, το οποίο δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από το να σκεφτείς τον εαυτό σου, αυτή η στιγμή της βαθιάς ενδοσκόπησης φέρνει πνευματική ικανοποίηση, ειδικά επειδή έπεσα σε έναν ασταμάτητο κύκλο σκέψης-δράσης τα τελευταία χρόνια» σχολιάζει σε συνέντευξή του στο WWD o γεννημένος στη Ρώμη σχεδιαστής μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάστημα αυτό, όπως εξηγεί, δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για πάνω από 24 ή 48 ώρες σημειώνοντας ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 «Νομίζω ότι βασικά πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα είναι ο τελικός καταναλωτής μας. Οι προτεραιότητες θα αλλάξουν μετά τον αποκλεισμό. Όλοι αιφνιδιάστηκαν» αναφέρει ο Valli, ο οποίος έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στους οίκους Ungaro και Valentino, ίδρυσε τον οίκο υψηλής ραπτικής Maison Valli το 2004 και δημιουργεί για τις σειρές ready-to-wear Giambattista Valli και Giamba.

Σημειώνοντας ότι οι επιδείξεις μόδας θα επανέλθουν, ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας επισημαίνει: «Όταν λήξει ο αποκλεισμός και αποκτήσουμε ξανά την ελευθερία μας, θα υπάρξει ένα κύμα ενθουσιασμού. Είναι όπως μετά τον πόλεμο, οι άνθρωποι θέλουν να βγουν και να διασκεδάσουν, εφόσον θα είναι πάλι βέβαιοι για την υγεία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Valli λέει ότι η αγαπημένη του σειρά είναι η «Euphoria» και υπογραμμίζει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδα και ψύχωση εξίσου, και τώρα είναι σημαντικό να προωθήσουν μία θετική προοπτική για το μέλλον και όχι μόνο να επικεντρώνονται στις τραγικές πτυχές, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε απρόσμενα προβλήματα, αλλά από την άλλη, μετά από έναν τυφώνα, ο ήλιος βγαίνει ξανά» δηλώνει προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε το μέλλον με έναν διαφορετικό τρόπο».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης