Αποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την παραίτησή του προέδρου της Λυρικής Βασίλη Καραμητσάνη. Ο κ. Καραμητσάνης που ήταν πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής τους τελευταίους 13 μήνες, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υπέβαλε στις 9 Δεκεμβρίου την παραίτησή του.

Η υπουργός, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, έκανε δεκτή την παραίτηση με θερμά λόγια για την προσφορά του πρώην προέδρου. Τα ηνία αναλαμβάνει η νομικός Βένια Παπαθανασοπούλου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΔΣ της Λυρικής. Είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ από τον Απρίλιο του 2006 ως και τον Οκτώβριο του 2009. Επιστρέφει δέκα χρόνια μετά και αναλαμβάνει τη στιγμή που ο οργανισμός κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπαθανασοπούλου εργάζεται ως νομική σύμβουλος, γραμματέας του Δ.Σ. και Συντονιστής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., με διαπίστευση στις διαπραγματεύσεις. Εχει εργαστεί ως εταιρική δικηγόρος, νομική σύμβουλος και εταιρική γραμματέας σε εταιρείες όπως ΔΕΗ, ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ,ΟΠΑΠ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Παρέχει νομικές συμβουλές probono για τη «Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάς». Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Αποτελεσματικής Επίλυσης Διαφορών, CEDRUKκαι Πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια στο Κεντρικό Επιμελητήριο της Λ.Δ. της Κίνας (CCPIT/CCOICMediationCenter), Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.), καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ).

Η ανάρτηση του Βασίλη Καραμητσάνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανακοίνωση, ο απερχόμενος πρόεδρος της Λυρικής Βασίλης Καραμητσάνης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Σήμερα, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για προσωπικούς λόγους. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο ΔΣ, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Γιώργο Κουμεντάκη καθώς και όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες της ΕΛΣ για τη θερμή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.

Αφήνω πίσω μια δημιουργική περίοδο που με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τη λυρική κοινότητα της χώρας, με επιβεβαιωμένη πλέον την πεποίθηση ότι με συστηματική προσπάθεια οι διαρθρωτικές βελτιώσεις που έχει ανάγκη ο πολιτιστικός κλάδος είναι εφικτές. Εύχομαι στη νέα πρόεδρο του ΔΣ, Βένια Παπαθανασοπούλου κάθε επιτυχία στο έργο της και στη Λυρική μας να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

« Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του. Νέα Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ τοποθετείται η κ. Βένια Παπαθανασοπούλου».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης