Χριστουγεννιάτικες γερμανικές μουσικές και γεύσεις θα υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

Το Thessaloniki Food Festival μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, «θα δημιουργήσουν ένα μικρό αντίγραφο των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας με ζεστό κρασί Gluhwein, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, .Bratwurst, Currywurst, Leberkase, Kartoffelsalat και Sauerkraut, γλυκά Lebkuchen, Christstollen (βάφλες), μπίρα, ζεστή σοκολάτα, τσάι και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσσαλονίκης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προστίθεται ότι, στην εκδήλωση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Ικτίνου με φαγητό και γλυκά, εμπνευσμένα από τη γερμανική κουλτούρα.

«Μετά τις γεύσεις της Ιταλίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έρχεται η σειρά της Ικτίνου και της Γερμανίας που σε κλίμα Χριστουγέννων θα μας παρουσιάσει τις δικές της γεύσεις. Είναι μια…νόστιμη αφορμή και για να αναδείξουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο αλλά και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, δημότες μας και επισκέπτες της πόλης, Καλές Γιορτές!» σημείωσε o αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης