Σάββατο 6 Οκτωβρίου 12:00

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα, όπου θα γνωρίσουμε τις παλιές ταβέρνες και την ιστορία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι παλιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο.

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης.

Θα ανακαλύψουμε ποια ιστορική ταβέρνα δεν έγινε ποτέ σχολείο και έζησε με τον δικό της τρόπο το βράδυ της 21ης Απριλίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

Τελευταία στάση του περιπάτου μας η ιστορική ταβέρνα Πλάτανος, στέκι δεκάδων Ελλήνων λογοτεχνών, όπου όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν -σε ειδική τιμή- τις σπεσιαλιτέ του, ενώ το κρασί θα είναι προσφορά της ταβέρνας.

Γράφει η Λητώ Κατακουζηνού:

«Πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο. Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι. Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με τη ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας…» (Άγγελος Κατακουζηνός -Ο Βαλής μου)

Οδηγός μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

 


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης