Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ανοιχτή συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες νέοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας, για να εκφράσουν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με θέμα «From Likes to Action: Future Ahead», πόσο εύκολο είναι να περάσουν οι νέοι από την εικονική πραγματικότητα στη δράση.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Poka Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης), εικαστικός καλλιτέχνης, και συνιδρυτής της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του για την εποχή μας και τις καταστάσεις που όλοι μας βιώνουμε. Τις εμπειρίες τους από το χώρο που δραστηριοποιούνται αλλά και τη θέση που έχουν τα social media στην αντίληψη των θεμάτων που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία, συζήτησαν με τους νέους ο Γιώργος Σαχίνης, ιδρυτής της ομάδας “όχι παίζουμε”, που ασχολείται με το UrbanDig Project, ο Βαγγέλης Προβιάς, digital – traditional κειμενογράφος και νέος συγγραφέας και ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN-GR).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κατά πόσο είναι εφικτό και ποια είναι τα κίνητρα που δίνονται στους νέους για να περάσουν από την παρακολούθηση και την απλή ενημέρωση στη δράση, παίρνοντας οι ίδιοι την πρωτοβουλία για αλλαγή των υπαρχουσών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην παιδεία, στο εργασιακό περιβάλλον και στην κοινωνία γενικότερα. Η σημερινή κατάσταση της χώρας, το μέλλον και τα κίνητρα που δίνονται σήμερα, έδειξαν να απασχολούν τους νέους που συμμετείχαν στη συζήτηση, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψή τους για τα «καυτά» αυτά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming ενώ όλοι οι χρήστες είχαν δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στους παρόντες μέσω Facebook και Twitter.

Με ένα μόνο κλικ στο www.facebook.com/ShapeUrFuture, όλοι οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις τους για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας τη δυνατότητα το μήνυμά τους να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και να αποτελέσει θέμα συζήτησης. Επόμενοι προγραμματισμένοι σταθμοί του προγράμματος «From Athens to London: Shape your Future»: Κύπρος, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία και Βρυξέλλες με αντίστοιχες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί εκεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης