Ο Blondey McCoy (Μπλόντεϊ ΜακΚόι) καλλιτέχνης, σκέιτερ, μοντέλο και σχεδιαστής ρούχων είναι το θέμα νέας σειράς φωτογραφικών βιβλίων του Βρετανού φωτογράφου Άλασντερ ΜακΛέναν με τίτλο Blondey 15-21.

Το βιβλίο καλύπτει τα τελευταία επτά χρόνια του ιδρυτή του brand Thames London και πρώην σκέιτερ της κολεκτίβας Palace Wayward Boys Choir.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αφιέρωμα 176 σελίδων περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες – καρπό της επταετούς συνεργασίας μεταξύ Blondey και Alasdair και κείμενα γραμμένα από τη συντάκτρια, διευθύντρια δημιουργικού Jo-Ann Furniss (Τζο -Αν Φέρνις).
Ο τίτλος του βιβλίου είναι οι ηλικίες, στις οποίες ο Alasdair έκανε το πρώτο και το τελευταίο πορτρέτο του Blondey.

«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Blondey στις αρχές του 2013. Ήταν πραγματικά ήσυχος όταν τον φωτογράφησα για πρώτη φορά. Ήταν μόλις δεκαπέντε ετών. Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που συναντάτε, άντρες ή γυναίκες, που έχουν απλώς μια δύναμη, τους αναθέτετε κάτι και το πετυχαίνουν πραγματικά – ο Blondey το είχε αυτό» ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο Βρετανός φωτογράφος.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, έχασε ένα μπροστινό δόντι – δεν μπορεί να θυμηθεί πραγματικά πώς – και οι άνθρωποι έχουν δει να πέφτει πάνω του ένα μαύρο ταξί πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορές. Από Bambi άρχισε να πλήττει, μπορείτε να το δείτε στα μάτια του είναι όλα στις φωτογραφίες» σημείωσε η Furniss. «Είναι τώρα 21 χρόνων, στη στροφή για τα 22 – αν και, κατά τη δική του ομολογία, αισθάνεται περισσότερο σαν είναι 32 ετών. Μια κόπωση διακρίνεται στη μορφή του. Αντικατέστησε τη συστολή του που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ενδιάμεσο υπήρξαν υπερβολική χρήση αλκοόλ, κοκαΐνη, ευαισθησία, γοητεία, χιούμορ, αυταρχικότητα, ευφυΐα, ειλικρίνεια – και μερικές φορές όλα τα παραπάνω, όλα με τη μία» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης