Σπάνιες εικόνες από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής σειράς James Bond παρουσιάζονται στο κοινό στο πλαίσιο μιας νέας έκθεσης για τον πράκτορα 007 που θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο, στα τέλη Μαρτίου.

Η έκθεση σηματοδοτεί την κυκλοφορία του λευκώματος «Bond: Photographed by Terry O’Neill, The Definitive Collection» που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Τέρι Ο’ Νιλ ο οποίος φωτογράφισε τους Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεκγκ στον ρόλο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φωτογράφησα την πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ, αλλά έχω χάσει όλες τις φωτογραφίες» είχε αναφέρει ο Τέρι Ο΄ Νιλ. «Όταν ξεκινήσαμε, όλοι θεωρούσαμε ότι πρόκειται για μία ή δύο ταινίες, ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε ότι θα μετατραπεί σε αυτό το τεράστιο franchise. Αυτό που είναι υπέροχο και νομίζω ότι είναι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας της σειράς τόσα χρόνια, είναι ότι κάθε δεκαετία, κάθε Τζέιμς Μποντ ακολουθούσε την εποχή του. Ο Σον Κόνερι τη δεκαετία του 1960 ήταν χαλαρός και κλασικός, ταίριαζε με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Ρότζερ Μουρ τη δεκαετία του 1970 πρόσθεσε περισσότερο χιούμορ, ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε και έφερε ένα πραγματικό στυλ. Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο τέλειος μοντέρνος Μποντ» είχε τονίσει ο Βρετανός φωτογράφος, ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία 81 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης