Στις 21 Οκτωβρίου, ο καθεδρικός Grace Cathedral στο Σαν Φρανσίσκo θα υποδεχθεί την εγκατάσταση φωτός «Grace Light», την οποία δημιούργησε ο με έδρα το Μπέρκλεϊ καλλιτέχνης και ντιζάινερ George Zisiadis και ντύνει με πρωτότυπη σύνθεσή του ο με έδρα το Φρίσκο μουσικοσυνθέτης Gabriel Gold.
 
 Οι επισκέπτες θα στρέψουν το βλέμμα τους στον θόλο και θα τυλιχτούν μέσα σε μια ύψους 30,5 μέτρων κουρτίνα φωτός. Επί 15 λεπτά θα βιώνουν μια εμπειρία συγχρονισμού φωτός και μουσικής. «Η εγκατάσταση “Grace Light” γεννά δέος, το οποίο σε συγκινεί από καρδιάς μέχρι μυαλού» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Illuminate, που συνεργάστηκε με τους υπευθύνους του καθεδρικού για την εγκατάσταση, Ben Davis. «Με τιμή και ταπεινοφροσύνη συνεργαστήκαμε με τον Grace Cathedral για να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο έργο τέχνης σε αυτόν τον ιερό χρόνο» πρόσθεσε.
 
 Μέσω της εγκατάστασης, οι καλλιτέχνες ευελπιστούν να δημιουργήσουν έναν χώρο για στοχασμό, ταξίδι αυτογνωσίας και «ίαση». «Η εγκατάσταση “Grace Light” είναι μια αισθητική περιπέτεια στη φύση του νου, στην προσωπική επιφοίτηση, τη συνείδηση και την ψυχή» υπογράμμισε ο καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο UC Berkley, Dacher Keltner, όπου διευθύνει το Berkeley Social Interaction Lab.
 
 Πηγή:΅ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης