Ο Πασχάλης Τερζής,  μια από τις πιο αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού, δεν κατεβαίνει στις πίστες, όπως διαδίδουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένα μέσα.

Κατεβαίνει μόνον στον κήπο, στα εγγόνια του, στο γυμναστήριο και στον καφενέ να δει τους φίλους του. Η απόφαση να μην τραγουδήσει ήταν απόφαση ζωής για αυτόν τον εργάτη της τέχνης, που δούλεψε σκληρά και έντιμα μέσα σε έναν χώρο, από τον όποιο ελάχιστοι κατόρθωσαν να βγουν αλώβητοι, διασώζοντας  την αξιοπρέπεια και την οικογενειακή τους γαλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι τα περί επιστροφής παραμένουν φήμες και ο μεγάλος λαϊκός βάρδος παραμένει πεισματικά κοντά σε εκείνους που αγάπησε εξ’ ίσου ή και περισσότερο από το τραγούδι, τους δικούς του ανθρώπους.

Είναι κρίμα γιατί η φωνή για όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται κοντά του, είναι πιο ώριμη από πριν και η ψυχή του δείχνει ότι έχει πράγματα να δώσει. Η απόφασή του όμως να απέχει μοιάζει, προς το παρόν τουλάχιστον οριστική. Εάν έγραφε ο ίδιος το κείμενο αυτό θα με διόρθωνε: Βγάλε το παρόν και βάλε ως προς το μέλλον…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης