Τα ιδρύματα στις ΗΠΑ είναι λόγω της πανδημίας κλειστά, αλλά εδώ και καιρό επετράπη σε ζώα από ζωολογικούς κήπους να περιπλανηθούν για λίγο έξω από τα κάγκελα. Ωστόσο, τα νέα από το Kansas City ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή: ο ζωολογικός κήπος της πόλης, το Kansas City Zoo, επέτρεψε σε τρεις πιγκουίνους Χούμπολτ να περιηγηθούν -κατόπιν συνεννόησης και προετοιμασίας- σε κάποιες αίθουσες του άδειου σήμερα Nelson Atkins Museum of Art.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο της περιήγησης που ετοίμασε το μουσείο δείχνει τα δίποδα να σταματούν για λίγο μπροστά σε έργα μαίτρ του Ιμπρεσιονισμού και του Μπαρόκ.


 
«Είμαστε τόσο ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας από τον ζωολογικό κήπο οι οποίοι έφεραν μαζί τους ξεχωριστούς φίλους και, στην πραγματικότητα, βλέπουμε πώς αυτοί αντιδρούν στην τέχνη» λέει, στο βίντεο, ο εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου Julián Zugazagoitia. Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Randy Wisthoff εξήγησε ότι «την περίοδο του λουκέτου, στ’ αλήθεια λείπει στα ζώα μας το να έρχεται κόσμος και να τα βλέπει».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης