Το Ouzo Fest ή φεστιβάλ ούζου, ο ετήσιος θεσμός γνωριμίας με ένα από τα βασικά λεσβιακά προϊόντα το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του διοργανώνεται και εφέτος για 6η συνεχή χρονιά από το Σύνδεσμο Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Ο επισκέπτης της γιορτής από το Σαββάτο 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 20 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο του σε γραφικά «καφενεδέλια» της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου. Επίσης μπορεί να περιηγηθεί στα μουσεία και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ιστορία και την παραγωγή του ούζου, που βρίσκονται στο νησί, να ενημερωθεί και να γνωρίσει τα προϊόντα από κοντά. Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν φέτος μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα που συνοδεύει παραδοσιακά το ούζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιορτή θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου στο χώρο μπροστά στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και θα ολοκληρωθεί το Σαββάτο 20 Ιουλίου με μια άλλη γιορτή στο Πλωμάρι. Όλη την εβδομάδα σε μια σειρά χώρων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γνωριμίας με γευσιγνωσία των ούζων συνοδεία τοπικών μεζέδων, καθώς και με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία ούζου και αποστακτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης