Ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ και η Αγγλοαμερικανίδα Έμιλι Μπίτσαμ, που πρωταγωνίστησε στην αυστριακή ταινία Little Joe, απέσπασαν τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας σήμερα, στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών.

“Απόψε είναι η δική μου βραδιά δόξας” είπε ο 58χρονος Ισπανός ηθοποιός, ο οποίος μπήκε κυριολεκτικά στα παπούτσια του μέντορά του για να αποδώσει έναν πονεμένο και αγχωμένο σκηνοθέτη. “Μολονότι (ο ήρωας) ονομάζεται Σαλβαδόρ Μάλιο, δεν είναι μυστικό ότι πρόκειται για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τον σέβομαι, τον θαυμάζω, τον αγαπώ, είναι ο μέντοράς μου, μου έδωσε τόσα πολλά που αυτό το βραβείο πρέπει να του το αφιερώσω”, είπε ο Μπαντέρας παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαντέρας είναι ο έκτος Ισπανός ηθοποιός που τιμάται για την ερμηνεία του στις Κάννες. Ο τελευταίος ήταν ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, το 2010.

Το “Πόνος και Δόξα” είναι η όγδοη ταινία στην οποία συνεργάζονται ο Αλμοδόβαρ με τον Μπαντέρας, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του σημαντικού Ισπανού σκηνοθέτη το 1982, με τον “Λαβύρινθο του πάθους”. Ακολούθησαν “Ο νόμος του πόθου”, οι Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”, το “Δέσε με” και άλλες. Ο Αλμοδόβαρ έχει τιμηθεί στις Κάννες με τα βραβεία σκηνοθεσίας και σεναρίου, όχι όμως και με τον Χρυσό Φοίνικα.

Λιγότερο γνωστή από τον σταρ του Χόλιγουντ, η ηθοποιός Έμιλι Μπίτσαμ βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην ταινία Little Joe της Αυστριακής Τζέσικα Χάουσνερ. Ερμηνεύει μια επιστήμονα που αναπτύσσει ένα γενετικά τροποποιημένο φυτό, με ανησυχητικές συνέπειες. Το 2009 η Έμιλι Μπίτσαμ είχε κερδίσει το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Λονδίνου, για την ερμηνεία της στην ταινία The Calling, όπου έπαιζε μια νέα γυναίκα που αποφασίζει να γίνει καλόγρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πρόσφατα, έπαιξε στην ταινία “Χαίρε, Καίσαρ!” των αδελφών Κόεν και στη “Δάφνη” του Πίτερ Μακί Μπερνς ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλά τηλεοπτικά σίριαλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης