Ο Χούμπερτ Τσιτ (Hubert Zitt) είναι καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Hochschule Kaiserslautern University of Applied Scinces. Αλλά και φανατικός θαυμαστής του «Πολέμου των Άστρων» (των αρχικών τριών ταινιών, του sequel, του prequel και των όσων ακολούθησαν… και θα ακολουθήσουν). Τόσο φανατικός θαυμαστής που, με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου Κλάους Ρούφινγκ και μιας ομάδας πρόθυμων φοιτητών, έβαψε το αστεροσκοπείο Ζweibrück κατά τρόπο που να μοιάζει με το συμπαθέστατο android, τον R2-D2.

Ο καθηγητής στρατολόγησε κόσμο για να δώσει τη μορφή που επιθυμούσε στο αστεροσκοπείο, μέσα στο οποίο δίνει διαλέξεις για θέματα επιστημονικής φαντασίας. Βεβαίως, και διαλέξεις τόσο για τον «Πόλεμο των Άστρων» όσο και για το «Σταρ Τρεκ». Το αστεροσκοπείο είχε το κατάλληλο σχήμα για να μεταμορφωθεί σε γιγαντιαίο Άρτου Ντίτου (έτσι ακούγαμε το όνομα του droid στις ταινίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δουλειά ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις προσφάτως άρχισε να τραβά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο Μαρκ Χάμιλ, ο κινηματογραφικός Λιουκ Σκαϊγουόκερ, πριν λίγο καιρό τουίταρε: «το αστεροσκοπείο R2-D2 μετέτρεψε τους Γερμανούς σε γιγάντιους nerds».

Οφείλουμε όμως, να σημειώσουμε ότι το αστεροσκοπείο Ζweibruck δεν είναι το πρώτο που πήρε τη μορφή του Άρτου Ντίτου. Από το 2010, το αστεροσκοπείο Goodsell στο Carleton College της Μινεσότα στις ΗΠΑ είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του αξιαγάπητου, του αξιολάτρευτου droid.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης