Σειρά επίπλων, καλυμμένων με γκράφιτι, δημιούργησε ο σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών κολεξιόν του οίκου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, Virgil Abloh. Με τίτλο «Efflorescence (Εξάνθηση)», η κολεξιόν επίπλων για την Galerie Kreo στο Παρίσι αποτελείται από 20 κομμάτια: τραπεζάκια καθιστικού, κονσόλες, καθίσματα, βάζα και καθρέφτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Abloh τα περιέγραψε σαν κάτι μεταξύ γλυπτών και χρηστικών αντικειμένων. Κάθε ένα είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο, με διάτρητη επιφάνεια. Ως «αντανάκλαση της γενιάς μας», τα έπιπλα είναι βαμμένα με σπρέι από το «ελεύθερο» καλλιτεχνικό χέρι του Abloh, θυμίζοντας το γκράφιτι στους τοίχους ενός αστικού κέντρου και υποχρεώνοντάς μας να ανακαλέσουμε στη μνήμη την «κουλτούρα του δρόμου».

Η κολεξιόν παίρνει την επωνυμία της από την εξάνθηση -στην οποία ο Abloh αναφέρεται ως το «εφέ λουλουδένιας βόμβας»-, χημικό φαινόμενο κατά το οποίο το αλάτι κινείται προς την επιφάνεια ενός πορώδους υλικού και δημιουργεί μια λευκή επικάλυψη. Ο Abloh υπαινίχθηκε ότι αυτή η διαδικασία θα έχει επίδραση πάνω στα έπιπλα αν αυτά τοποθετηθούν σε αστικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αυτό το εγχείρημα δεν είναι η πρώτη ενασχόληση του Abloh με αντικείμενα επίπλωσης, η τελευταία κολεξιόν επίπλων είναι η πρώτη ατομική έκθεσή του σε γκαλερί που επικεντρώνεται στο σύγχρονο ντιζάιν.

«Για εμένα, το ντιζάιν ενέχει ανέκαθεν την εγγενή ιδέα ότι είναι μια γέφυρα από το παρελθόν με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον» υπογράμμισε ο Abloh.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης