Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 ο Χάρης Βλαβιανός, ποιητής, μεταφραστής και διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική», συζητά με τον ιστορικό και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Βερέμη, στα Public Συντάγματος, για ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ζητήματα όπως ο Εθνικός Διχασμός, ο ρόλος του Στέμματος και του Στρατού στις πολιτικές εξελίξεις, η Δικτατορία Μεταξά, η Αντίσταση ,ο Εμφύλιος και η Μεταπολίτευση καθώς και θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία και τη λειτουργία των κρατικών ιδρυμάτων.

Η συνάντηση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Public για το δοκίμιο με τίτλο, «Επίμαχες συζητήσεις- Επίκαιρες συναντήσεις». Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συζήτηση για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εποχή μας, ενώ παράλληλα φέρνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε αφορμή την επικείμενη έκδοση της σημαντικής μελέτης του κ. Βερέμη, «Ανδρέας Παπανδρέου, Μεγάλες Προσδοκίες» οι δύο προσωπικότητες θα ανταλλάξουν απόψεις, ενώ ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα τεθούν είναι πώς αποτιμά ο ίδιος ο κ. Βερέμης το «φαινόμενο Παπανδρέου», δηλαδή την χαρισματική, αλλά και αντιφατική προσωπικότητά του, καθώς και το έργο του, σε μια πολιτική συγκυρία που θυμίζει όλο και περισσότερο τις πιο αρνητικές πλευρές της διακυβέρνησής του.

Επόμενη συνάντηση με τον Χάρη Βλαβιανό στις 29/11 με τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη.

Είσοδος ελεύθερη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης