Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 ο Χάρης Βλαβιανός, ποιητής, μεταφραστής και διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική», συζητά με τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη, στα Public Συντάγματος, για ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα της σκέψης κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών στοχαστών (Μακιαβέλι, Χομπς, Λοκ, Μοντεσκιέ, Ρουσσώ) καθώς και Ελλήνων στοχαστών του Διαφωτισμού (Φεραίος, Κοραής).

Η συνάντηση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Public για το δοκίμιο με τίτλο, «Επίμαχες συζητήσεις- Επίκαιρες συναντήσεις». Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συζήτηση για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εποχή μας, ενώ παράλληλα φέρνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενη συνάντηση με τον Χάρη Βλαβιανό στις 13/12 με καλεσμένο τον Λεωνίδα Εμπειρίκο σε μια συζήτηση για την ποίηση του πατέρα του, Ανδρέα Εμπειρίκου, κορυφαίου εκπροσώπου της γενιάς του ’30, τη σχέση του με τους άλλους ποιητές της γενιάς του και άλλα πολλά θέματα που αφορούν τη ζωή και το έργο του.

Είσοδος ελεύθερη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης