Ένας μεγιστάνας που σκοτώθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αυστραλία την περασμένη Πρωτοχρονιά άφησε 41 εκατομμύρια στερλίνες στη φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, όπως ανέφερε σήμερα μια βρετανική εφημερίδα.

Τα χρήματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η οργάνωση προσπαθούσε να συγκεντρώσει το ποσό των 16 εκατομμυρίων στερλινών για να ανακάμψει από το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη το προσωπικό της στην Αϊτή. Η Oxfam έχει χάσει χιλιάδες δωρητές αφότου έγινε γνωστό, στις αρχές του έτους, ότι μέλη της προσλάμβαναν ιερόδουλες ενώ βρίσκονταν στην Αϊτή για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό του 2010. Όπως ανακοίνωσε, μόλις πρόσφατα ενημερώθηκε για την κληρονομιά και δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για αυτό το κληροδότημα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Ο Ρίτσαρντ Κάζινς, 58 ετών, ο επικεφαλής του κολοσσού υπηρεσιών εστίασης Compass Group Pic, σκοτώθηκε μαζί με τους γιους του, Ουίλιαμ, 25, Έντουαρντ, 23, την αρραβωνιαστικιά του Έμα Μπάουντεν, 48 ετών και την κόρη της, Χέδερ, 11 ετών, όταν το υδροπλάνο τους κατέπεσε στον ποταμό Χόκσμπερι, στα βόρεια του Σίδνεϊ.

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι κάποια στιγμή ο Κάζινς είχε συντάξει διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι αφήνει τα χρήματά του στην Oxfam στην περίπτωση που σκοτωθεί μαζί με τους γιους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης