Ένα ξενοδοχείο - μουσείο στο νησί Λα Πάλμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 10:39
Ένα ξενοδοχείο - μουσείο στο νησί Λα Πάλμα

Το ξενοδοχείο Hacienda de Abajo στεγάζεται σε μία ανακαινισμένη φυτεία ζαχαροκάλαμου του 17ου αιώνα στο Ταζακόρτε στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων.

Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι υπόλοιποι χώροι είναι διακοσμημένοι με μοναδικά έργα τέχνης, καθώς οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι συλλέκτες, συγκέντρωσαν 1.300 σπάνια τεχνουργήματα.

Στη ρεσεψιόν, ένα ιταλικό μαρμάρινο τραπέζι του 19ου αιώνα «αιχμαλωτίζει» το μάτι δίπλα σε δύο σιντριβάνια του 1720 που ανήκαν στον αντιβασιλέα των Πορτογαλικών Ινδιών, Φρανσίσκο Ζοζέ Σαμπάιο και δύο γλυπτά της δυναστείας των Τανγκ του 7ου αιώνα.

Οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν σε έναν καναπέ του 18ου αιώνα και να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε μουσείο έχοντας γύρω τους ζωγραφιές μαθητών του Ρούμπενς, πολύτιμες πορσελάνες και φημισμένες φλαμανδικές μορφές του 16ου αιώνα.

Το boutique ξενοδοχείο διαθέτει 32 δωμάτια, όλα μοναδικά, όλα διαφορετικά, είναι περιτριγυρισμένο από πράσινες εκτάσεις με μπανανιές και στο βάθος διακρίνεται το μπλε του Ατλαντικού. Αλλά εντός των εγκαταστάσεων κρύβεται ένα κόσμημα, ένας εξωτικός κήπος με λουλούδια και φυτά από όλο τον κόσμο (Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες ή Νότια Αφρική) που έχουν εγκλιματιστεί τέλεια στο νησιωτικό κλίμα. «Ένα αυθεντικό βοτανικό μουσείο», αναφέρεται σε δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».

Την εικόνα συμπληρώνουν μία γαλήνια πισίνα και ένα παρεκκλήσι του 18ου αιώνα. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με την εκπληκτική θέα ο σεφ Ζοζέ Γκόμεζ εκπλήσσει με τα νόστιμα πιάτα που συνδέονται με την παράδοση των Καναρίων και παράγονται με οικολογικό τρόπο. Κύριο συστατικό πολλών προτάσεων είναι η μπανάνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 10:39