Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό την υπέροχη, δημοφιλή, βιεννέζικη οπερέτα του Φραντς Λέχαρ την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια. Παρά τις συγκεντρώσεις και τους κλειστούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, οι φίλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με την νέα, όμορφη και εύθυμη χήρα Άννα Γκλάβαρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ήταν ευχάριστη, ανάλαφρη, καλαίσθητη, με στιγμές γέλιου, παρεξηγήσεων αλλά και συγκίνησης. Η γεμάτη ανατροπές ιστορία της εύθυμης χήρας Άννα Γκλάβαρι, η οποία πρέπει να παντρευτεί συντοπίτη της για να μην χάσει την τεράστια περιουσία της και να σώσει την χώρα της από τη χρεοκοπία, σε συνδυασμό με την υπέροχη διαχρονική μουσική του Φραντς Λέχαρ, ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές της παραγωγής.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα, – όλα κόκκινα στην πρώτη πράξη, χρυσά στην δεύτερη και μαύρα στην τρίτη – μας μετέφεραν στα Παριζιάνικα σαλόνια των αρχών του 20ου αιώνα. Οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού επηρεασμένες από τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη συμπλήρωσαν την εικόνα της λαμπερής εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία της Εύθυμης χήρας.

Η Μαρία Μητσοπούλου και ο Ζάχος Τερζάκης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενθουσίασαν με τις φωνητικές, αλλά και τις χορευτικές τους ικανότητες. Η λαμπερή Κάτια Πάσχου και ο δυναμικός Αντώνης Κορωναίος γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους, ενώ ο Άκης Λαλούσης και ο Χάρης Ανδριανός εντυπωσίασαν με την κωμική τους φλέβα. Θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι Φίλιππος Δελατόλλας, Κώστας Ντότσικας, Άννα Αλεξοπούλου, Κωστής Ρασιδάκης, Βικτώρια Μαϊφάτοβα, Μιχάλης Κατσούλης, Ελένη Δάβου και Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Νίκλας Βιλλέν ερμήνευσε το έργο με συνέπεια και ζωντάνια, ενώ και η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου και της Νατάσας Αγγελοπούλου, ήταν δεμένη και με καλή σκηνική παρουσία. Οι χορεύτριες και οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ απέδωσαν την χορογραφία με εξαιρετικό τρόπο.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 23, 26, 28, 29 Φεβρουαρίου – 1, 3, 10, 16, 17, 22, 23, 28, 31 Μαρτίου & 1, 4 Απριλίου 2012.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης