Στην τελευταία σειρά με επωνυμία «Chairportrait», ο Ιταλός αρχιτέκτονας και ντιζάινερ γραφιστικής τέχνης Federico Babina φαντάζεται 30 εμβληματικά σχέδια καρεκλών ως εκφραστικά πρόσωπα: αναλόγως του πώς παρατηρείς την εικόνα ενδέχεται να την ερμηνεύσεις με τη λογική και να αναγνωρίσεις μια καρέκλα ή να αφήσεις ελεύθερο το μυαλό και να ανακαλύψεις ένα πρόσωπο. Ο Babina μεταμορφώνει τα φημισμένα καθίσματα σε χαρακτήρες με προσωπικότητα που ζουν, μιλούν και αναπνέουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

«Η φαντασία είναι μια υπερδύναμη που ο καθένας έχει, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι την έχουν» τονίζει ο Ιταλός αρχιτέκτονας. «Με τη φαντασία, τα πράγματα αλλάζουν χρώματα και τα αντικείμενα ζωντανεύουν, παίρνοντας αναπάντεχη όψη» συνεχίζει. Βάζοντας τη φαντασία του να δουλέψει, ο Babina έστρεψε την προσοχή του σε διάφορα σχέδια καρεκλών του παρελθόντος και αναγνώρισε πρόσωπα σε αυτά τα εμβληματικά σχέδια· επιδόθηκε σε μια δημιουργική άσκηση που μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη ενός «ελαστικού νου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις 30 εικόνες της σειράς «Chairportrait» μπορεί να τις δει κανείς ως οικεία σχέδια καρεκλών ή ως πρόσωπα με προσωπικότητα και εκφραστικότητα . «Μου αρέσει να σκέφτομαι αυτές τις καρέκλες που κατοικούν στο σπίτι μας ως ενεργούς αλλά σιωπηρούς θεατές της ζωής μας» εξομολογείται ο καλλιτέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης