Το καλοκαίρι έφτασε και οι μικροί μας αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν διαβάζοντας και πλουτίζοντας τις γνώσεις τους! Οι εκδόσεις «Διάπλαση» κυκλοφορούν τη σειρά Ελληνική Μυθολογία, που δεν πρέπει να λείπει από καμμία παιδική βιβλιοθήκη. Οκτώ εύχρηστα βιβλία, δίνουν στο παιδί τη γνώση μέσα από τα κείμενα της Συρμώς Καπούτση και η έξοχη εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή ζωντανεύει τους μύθους!

«ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΘΗΣΕΑΣ»

«ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΘΛΟΙ»

«ΙΑΣΟΝΑΣ Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ»

«ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

«ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ»

Όλη η μυθολογία γραμμένη με πολύ απλό λόγο, σαν ένα ευχάριστο παραμύθι. Το κάθε βιβλίο χωρίζεται σε μικρές ενότητες και κάθε ενότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία, που διαβάζεται εύκολα ακόμη και από πολύ μικρά παιδιά.
H σειρά των βιβλίων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ των Εκδόσεων Διάπλαση, είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού.

«ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»

ΣΥΡΜΩ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Έχοντας ως θεϊκούς προγόνους τη δολοπλόκα Γαία, τον καχύποπτο Ουρανό, τον αχόρταγο Κρόνο, τους πανίσχυρους Τιτάνες και τους αμείλικτους Εκατόγχειρες γίγαντες, οι θεοί του Ολύμπου κυριαρχούσαν στη φαντασία και στις πράξεις των αρχαίων Ελλήνων.
Διαβάστε για τους παράνομους έρωτες του παντοδύναμου Δία, τις κρίσης θυμού και ζηλοτυπίας της απατημένης Ήρας, τα πονηρά κόλπα του Ερμή, την απαράμιλλη τέχνη του ακούραστου Ηφαίστου, τη γενναιότητα της σοφής Αθηνάς, τις ατυχίες του Άρη και της Αφροδίτης, τις περιπέτειες του οινοποιού Διόνυσου, και πολλά άλλα, σ’ αυτή τη συναρπαστική διασκευή της ελληνικής μυθολογίας από τη Σύρμω Καπούτση.
Εικονογραφεί παραστατικά ο Νέστορας Ξουρής.
Το βιβλίο χωρίζεται σε μικρές ενότητες και κάθε ενότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία που είναι ευκολοδιάβαστη ακόμη και στα πολύ μικρά παιδιά.

ISBN 978-960-6638-13-8
Τιμή : 13,50€

«ΘΗΣΕΑΣ»

Κείμενο: Σύρμω Καπούτση

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Ο Θησέας, γιος του βασιλιά της Αθήνας Αιγέα, ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας. Έφηβος ακόμα, κατατρόπωσε μια σειρά φοβερούς ληστές που παραφυλούσαν στο δρόμο για την Αθήνα. Έγινε ο σωτήρας της πόλης, αφού σκότωσε τον Μινώταυρο στον τρομαχτικό Λαβύρινθο του Μίνωα, και κυβέρνησε συνετά, ενώνοντας τους γύρω οικισμούς σε μια ευρύτερη πρωτεύουσα. Η ζωή του ήταν γεμάτη θαυμαστά κατορθώματα, αλλά δοκίμασε και τον πόνο του έρωτα και του θανάτου.
Διαβάστε τις συναρπαστικές περιπέτειες του ατρόμητου ήρωα όπως μας τις διηγείται ξανά η Σύρμω Καπούτση, με οδηγό την εξαιρετική εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.

ISBN 978-960-6638-23-7
Τιμή : 13,50€

«ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΘΛΟΙ»

Κείμενο: Σύρμω Καπούτση

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Όλος ο μύθος του Ηρακλή γραμμένος με πολύ απλό λόγο (σαν παραμύθι) από τη Σύρμω Καπούτση.
Το βιβλίο χωρίζεται σε 14 ενότητες και κάθε ενότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία που είναι ευκολοδιάβαστη ακόμη και στα πολύ μικρά παιδιά.
Η έξοχη εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή ζωντανεύει το μύθο και μας ταξιδεύει στους 12 άθλους.
Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται βιβλιογραφία και βιογραφικά.

ISBN 960-88377-6-6
Τιμή : 13,50€

«ΙΑΣΟΝΑΣ

Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ»

Κείμενο: Σύρμω Καπούτση

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Όλος ο μύθος του Ιάσονα γραμμένος με πολύ απλό λόγο (σαν παραμύθι) από τη Σύρμω Καπούτση.
Το κάθε βιβλίο χωρίζεται σε μικρές ενότητες και κάθε ενότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία που είναι ευκολοδιάβαστη ακόμη και στα πολύ μικρά παιδιά.
Η έξοχη εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή ζωντανεύει τους μύθους

ISBN 960-6638-02-2
Τιμή : 13,50€

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ»

Κείμενο: Σύρμω Καπούτση

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Μετά την πτώση της Τροίας οι Έλληνες ξεκίνησαν για την πατρίδα. Όμως ο πανέξυπνος Οδυσσέας, κύριος υπεύθυνος για τη νίκη τους, δεν έμελλε να φτάσει γρήγορα στην αγαπημένη του Ιθάκη. Για άλλα δέκα χρόνια θα θαλασσοδερνόταν σε άγνωστους τόπους, αντιπαλεύοντας εκδικητικούς θεούς, αποκρουστικά τέρατα, δολοφονικές σειρήνες, τρομερούς γίγαντες και ύπουλες καλλονές, αλλά και την απληστία και αμυαλιά των συντρόφων του και τις δικές του αδυναμίες.
Παρακολουθήστε τις δοκιμασίες του πολυμήχανου ήρωα που κόβουν την ανάσα, σε τούτη τη συναρπαστική μεταγραφή της Οδύσσειας από τη Σύρμω Καπούτση, με οδηγό την εξαιρετική εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.

ISBN 960-6638-08-1
Τιμή : 13,50€

«ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Κείμενο: Σύρμω Καπούτση

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Όλος ο μύθος του Τρωικού πολέμου γραμμένος με πολύ απλό λόγο (σαν παραμύθι) από τη Σύρμω Καπούτση. Το βιβλίο χωρίζεται σε 9 ενότητες και κάθε ενότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία που είναι ευκολοδιάβαστη ακόμη και στα μικρά παιδιά.
Η έξοχη και άκρως περιγραφική εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή θα μας βοηθήσει να ζήσουμε και εμείς το ταξίδι των Ελλήνων για την κατάκτηση της Τροίας.
Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται βιβλιογραφία και βιογραφικά.

ISBN 960-88377-7-4
Τιμή : 13,50€

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

ΣΥΡΜΩ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Τέσσερις από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας ξαναζωντανεύουν με τις διηγήσεις της Σύρμω Καπούτση, με τη βοήθεια της συναρπαστικής εικονογράφησης του Νέστορα Ξουρή.
Ο νεαρός Περσέας και η αναμέτρησή του με τη φοβερή Μέδουσα, που έχει φίδια αντί για μαλλιά και το βλέμμα της πετρώνει όποιον την κοιτάξει στα μάτια…
Ο ατρόμητος ήρωας Βελλεροφόντης, που φέρνει εις πέρας αμέτρητους άθλους καβάλα στον πιστό του Πήγασο, μέχρι που η αλαζονεία τον τυφλώνει…
Η γενναία Αταλάντη, που συναγωνίστηκε τους ανδρειότερους της εποχής της στο κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου…
Τέλος, ο πασίγνωστος μύθος του Δαίδαλου, δημιουργού του Λαβύρινθου της Κρήτης, και του απερίσκεπτου γιου του Ίκαρου, που χάθηκε προσπαθώντας να φτάσει τους θεούς…

ISBN 978-960-6638-42-8
Τιμή : 13,50€

«ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ»

ΣΥΡΜΩ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Το 8ο βιβλίο της σειράς Ελληνική μυθολογία των εκδόσεων Διάπλαση κυκλοφορεί με τον τίτλο «Θεότητες και ήρωες».
Το βιβλίο περιέχει της εξής ιστορίες: Προμηθέας, Πανδώρα, Δευκαλίωνας και Πύρρα, Ασκληπιός, Ευρώπη, Ήλιος και Σελήνη.
Όλες οι ιστορίες είναι γραμμένες με πολύ απλό λόγο – σαν παραμύθι, τις οποίες εύκολα μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη και ένα μικρό παιδί.
Η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή έξοχη και εντυπωσιακή όπως πάντα έχει κατατάξει την σειρά 1η στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού!

ISBN 978-960-6638-49-7
Τιμή : 13.50€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης