Εκστρατεία crowdfunding από τη Μ.Ι.Α για καλό σκοπό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 08:49
Εκστρατεία crowdfunding από τη Μ.Ι.Α για καλό σκοπό

Η Μ.Ι.Α. ξεκίνησε εκστρατεία crowdfunding για την υποστήριξη των κατοίκων του νησιού Άγιος Βικέντιος στην Καραϊβική που επλήγησαν από τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Την περασμένη Παρασκευή το ηφαίστειο Λα Σουφριέρ εξερράγη καλύπτοντας με τέφρα το νησί και αναγκάζοντας περισσότερους από 16.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες είναι ανεξάρτητο νησιωτικό σύμπλεγμα στην Καραϊβική Θάλασσα.

Όπως αναφέρει το BBC, το ηφαίστειο αναμένεται να εκραγεί ξανά τις επόμενες ημέρες.

Η Αγγλίδα ράπερ, τραγουδίστρια και δισκογραφική παραγωγός, με γονείς από τη Σρι Λάνκα, Μ.Ι.Α. ανακοίνωσε την εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για τους κατοίκους του νησιού με ανάρτησή της στο Instagram λέγοντας ότι η νησιωτική χώρα «είναι πολύ κοντά στην καρδιά της».

Στην ιστοσελίδα GoFundMe έχει προς το παρόν τεθεί στόχος να συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 αγγλικών λιρών και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλιστεί το 1/5. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα διατεθούν για την αγορά βασικών προμηθειών και την κάλυψη εξόδων ταξιδιών έκτακτης ανάγκης.

«Έγραψα το πρώτο μου τραγούδι εκεί. Με δεδομένο ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω στη Σρι Λάνκα για πολιτικούς λόγους, είναι το νησί μου μακριά από το νησί μου τα τελευταία 20 χρόνια» έγραψε η τραγουδίστρια στο Instagram.

«Έχουν δημιουργηθεί καταφύγια και χρειαζόμαστε προμήθειες, νερό φαγητό, κουβέρτες, γεννήτριες, αίθουσες με εξαερισμό, μάσκες, γυαλιά, σετ υγιεινής, είδη υγιεινής κ.λπ.» διευκρίνισε.

«Η δωρεά σας θα δοθεί στα σωστά άτομα. Kάποιοι από εσάς μπορεί να γνωρίζετε ότι οι συνεργάτες μου στις περιοδείες είναι από τη νησί. Θα σήμαινε πολλά να είμαστε για εκείνους τη στιγμή που έχουν ανάγκη» έγραψε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 08:49