Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου σας προσκαλεί στη διάλεξη του πολιτικού επιστήμονα και ειδικού σε θέματα γεωπολιτικής Πέτρου Δ. Καψάσκη με τίτλο «Η Ισχύς του Ελληνικού Πολιτισμού της Ηπείρου».

Το θέμα θα εισαγάγουν ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Κώστας Υφαντής και ο εξοχότατος πρέσβης Γεώργιος Πουκαμισάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του Ολυμπιονίκη και βουλευτή Πύρρου Δήμα καθώς και των Ιδρυμάτων Ηπειρωτών Ευεργετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραδιά θα κλείσει με τα μουσικά σύνολα του μουσικοσυνθέτη Κώστα Νούσια. Ποίηση θα απαγγείλει ο Νικόλαος Περδίκης. Παρουσιάζει η υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας Νίνα Καλούτσα.

Ο Πέτρος Καψάσκης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα προοιμιακώς να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας την Πρόεδρο της Unesco Τ.Λ.Ε.Ε. επίτιμη και εκλεκτή κα Νίνα Διακοβασίλη και το Δ.Σ. του ομίλου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την αδιάσειστη επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Η διάλεξη μου με τίτλο ”Η Ισχύς του Ελληνικού Πολιτισμού της Ηπείρου” είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες ευεργέτες και στην υπερβάλλουσα σε κάλλος Ήπειρο, στην ιερή γη της Ελλοπίας και της πανάρχαιας Δωδώνης, την εθελοθυσιασθείσα ηρωίδα και ευεργετομάνα πατρίδα που συνετέλεσε με το αίμα της στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Ως εκ τούτου έρχομαι σαν ένας απλός προσκυνητής να αποτίσω ελάχιστο φόρο τιμής για τις αναρίθμητες θυσίες της και στέκομαι ενώπιον της γονυκλινής.

Η Ισχύς του Ελληνικού πολιτισμού της Ηπείρου είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και πολυδιάστατο και αν αξιοποιηθεί επαρκώς μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική εξωτερική πολιτική και να ενισχύσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ο αδιάκοπος ελληνικός βίος τριών και πλέον χιλιετιών, η συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, ο πολιτισμός και η ιστορία των αρχαίων πόλεων της Αντιγόνειας, της Νικόπολης, της Βερενίκης, του Βουθρωτού και της Φοινίκης καθώς επίσης και το πολιτιστικό και αναγεννησιακό μήνυμα που αυτές οι πόλεις μπορούν να κομίσουν στην ανθρωπότητα αποτελούν στρατηγική ήπιας ισχύος για την Ελληνική εξωτερική πολιτική στην περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου».

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL. Είσοδος ελεύθερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης