Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Γιαννακάκη, με θέμα «Λακωνίας τόπος: Μνημεία, Άνθρωποι, Τοπία – Ο Λογκανίκος και οι κοινότητες του βόρειου Ταϋγέτου. Τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της Λακεδαίμονος», συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΕ Λακωνίας.
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 20.15, στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης, περιλαμβάνει 35 έργα τού ζωγράφου που αποτυπώνουν και ζωντανεύουν, με νοσταλγία και αγάπη, μνημεία, τοπία, ανθρώπους και ιστορίες του τόπου μας, και κυρίως του Λογκανίκου και των κοινοτήτων του βορείου Ταϋγέτου. Ξεχωριστή ενότητα αποτελούν τα έργα του για τα μνημεία της αρχαίας Σπάρτης, μέσα από τις απεικονίσεις του ρωμαϊκού θεάτρου, της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, του ιερού της Ορθίας Αρτέμιδος, του Πλατανιστά, καθώς και του ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα.
Των εγκαινίων θα προηγηθούν ομιλίες για το έργο του ζωγράφου. Συνολικά το έργο του Γιώργου Γιαννακάκη θα παρουσιάσουν η ιστορικός Τέχνης Γεωργία Κακούρου-Χρόνη και ο αρχαιολόγος Λεωνίδας Σουχλέρης. Επίσης, για τα ζωγραφικά έργα του Γ. Γιαννακάκη, που αφορούν το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα και το ρωμαϊκό θέατρο της Σπάρτης, θα μιλήσουν ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος Αμυκλών, Σταύρος Βλίζος και ο αρχιτέκτων Μηχανικός, μελετητής της εγκεκριμένης μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, Γουλιέλμος Σ. Ορεστίδης.
Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Από τις 20.15 έως τις 20.45: Έναρξη-Χαιρετισμοί.
Στις 20.25 χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντίας Τζανετέα.
Εισηγήσεις
Στις 20.45 η δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, ιστορικός Τέχνης-μουσειολόγος.
Στις 21.00 ο δρ. Σταύρος Βλίζος, επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος Αμυκλών.
Στις 21.15 ο Γουλιέλμος Σ. Ορεστίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, MSc, «Προστασία Μνημείων». Μελετητής της εγκεκριμένης μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου στη Σπάρτη, που ανατέθηκε από το σωματείο Διάζωμα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Στις 21.30 ο Λεωνίδας Β. Σουχλέρης, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
Στις 21.50 τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018. Ώρες: 20.00-22.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης