Επόμενος σταθμός η Κωνσταντινούπολη για τον εικαστικό, Κωστή Γεωργίου, με την έκθεση «Enigma» από τις 3 έως 31 Οκτωβρίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν. Μια έκθεση με έργα γλυπτικής και ζωγραφικής, παλαιότερης και πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του μ’ έναν κύκλο εκθέσεων από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρώσει στη Ρώμη.

Ανάμεσα στα έργα που θα παρουσιάσει στην Κωνσταντινούπολη, είναι γλυπτικές εγκαταστάσεις με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές μνημειακών διαστάσεων, ενώ σε πρώτη παρουσίαση θα εκτεθεί η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», (σύγχρονη απεικόνιση των εννιά μουσών της Μυθολογίας) και η εγκατάσταση «Pombi A΄» που αποτελείται από διάτρητα σκυλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χώρο του Σισμανογλείου θα προβάλλεται και το videoart «ΑΕΝΑΟΝ» που έχει βασιστεί στη ταινία μικρού μήκους 3d animation «VIOLENT EQUATION» του σκηνοθέτη-animator Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμένα και τα δύο αποκλειστικά από τα έργα του Κωστή Γεωργίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης