Αφίσες επιλεγμένες από τους τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς που έχει διοργανώσει το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη θα παρουσιαστούν στην έκθεση αφίσας με θέμα “Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” που διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών από τις 8 έως τις 21 Ιουνίου 2019, στην Πάτρα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του μουσείου, θα προβληθεί video με το ιστορικό και τις δραστηριότητες του Μουσείου Τυπογραφίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 έργα, επιλεγμένα από τους 4 Διεθνείς Διαγωνισμούς Αφίσας που έχει οργανώσει το Μουσείο Τυπογραφίας, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν στόχο τη σύνδεση της Τυπογραφίας και της ιστορίας της με το παρόν και το μέλλον της της οπτικής επικοινωνίας. 

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) και την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Αντώνης Κ. Παπαντωνόπουλος, λιθογράφος – τυπογράφος, συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων είναι το πρώτο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί από το 2005 και αποτελεί έργο ζωής του ιδρυτή του Γιάννη Γαρεδάκη, ο οποίος, με συνοδοιπόρο τη σύζυγό του Ελένη, για περισσότερα από είκοσι χρόνια συνέλεγε μηχανήματα και άλλα εκθέματα, που σηματοδοτούν την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Τυπογραφίας μέσα στον χρόνο.

Το Μουσείο αναπτύσσεται σε δύο μεγάλες πτέρυγες και τρεις επιμέρους αίθουσες που καλύπτουν έκταση περίπου 1.200 τ.μ. Στις συλλογές του οι επισκέπτες μπορούν να δούν αυθεντικά τυπογραφικά πιεστήρια του 19ου αιώνα, αυτόματα πιεστήρια από τις αρχές του 20ου αι., κάσες και μηχανήματα μηχανικής στοιχειοθεσίας (λινοτυπία και μονοτυπία) και να τυπώσουν σε κάποια από αυτά. 

Σπάνια βιβλία, εφημερίδες και χαρακτικά συνδέουν την τυπογραφία και τις τεχνικές της με την πολυτάραχη ιστορία της Κρήτης, ενώ η μόνιμη εικαστική έκθεση “Ιστορία της Γραφής και των Γραφικών Τεχνών”, του Αντώνη Παπαντωνόπουλου, ταξιδεύει τους επισκέπτες σε κάθε μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας.

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 21 Ιουνίου 2019  – Ωρες λειτουργίας: 8 π.μ. – 8 μ.μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης