Το αργότερο μέσα σε δύο χρόνια, το 2020, το νέο μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιγύπτου θα δεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες. Για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών και το άνοιγμα του μουσείου αυτού, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο που θα φιλοξενεί εκθέματα ενός και μόνο πολιτισμού, έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από την πολιτική ηγεσία της χώρας, από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι, μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αρχαιοτήτων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 500.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας. Η κατασκευή του άρχισε το 2006 με χρηματοδότηση από την ιαπωνική κυβέρνηση. Τα έργα σταμάτησαν ή περιορίστηκαν σημαντικά την περίοδο της «αιγυπτιακής επανάστασης», αλλά συνέχισαν και πάλι δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα περίπου το 80% του συνολικού έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός θα φτάσει το 1 δισ. δολάρια.

Το Μουσείο θα φιλοξενεί 100.000 εκθέματα, 45.000 εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφερθεί στις νέες τους εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης