Πάνω από 2.000 τίτλοι βιβλίων συγκεντρώθηκαν από πολίτες του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και απεστάλησαν στο Σεράγεβο, έπειτα από κάλεσμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και του «Δικτύου προώθησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, επιστήμης και τεχνών».

Στόχος της πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία του δήμου είναι η ενίσχυση της προσπάθειας της πρεσβείας για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» ή αλλιώς «Greek Corners» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική πρεσβεία του Σεράγεβο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, υπό το συντονισμό του Πρέσβη της Ελλάδος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Δημήτριου Παπανδρέου, δημιουργεί τμήματα ελληνικών βιβλιοθηκών τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς με βιβλία στην ελληνική γλώσσα.

Η δωρεά της Θέρμης περιλαμβάνει ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση), βιογραφίες, βιβλία τέχνης και θεάτρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης