Διεθνής παιδικός-νεανικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την ομογένεια από το υπ. Εξωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 18:25
Διεθνής παιδικός-νεανικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την ομογένεια από το υπ. Εξωτερικών

Διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας, με θέμα «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» με χρονική διάρκεια από 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020, διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

«Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης και επισήμανε: «Ειδικά σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σ' ολόκληρη την υφήλιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και να στείλουν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη από μία σειρά από δράσεις, που θα αναλάβει μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, «με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε».

Όπως γνωστοποιεί, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, στο σύνολό του, από απόσταση και ηλεκτρονικά «συμβάλλοντας έτσι και στις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να "Μένουμε Σπίτι", ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός, που είναι μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τελεί υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα της, Γιάννη Χρυσουλάκη, «αποτελεί μια πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής ομογένειας, ανά τον κόσμο, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον. Αποτελεί, επίσης, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, μία δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους.

Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, τα βραβεία και τον τρόπο συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 18:25