Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 08:29
Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα

Από τη λαϊκή αγορά της πόλης ξεκινά την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το «Naoussa Urban Art Festival 2021», θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκειά του διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ζωγραφίσουν κτήρια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στις εικαστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εκτός από τη λαϊκή αγορά, στην Οδό Βύρωνος (Εστία Μουσών) και οδό Σμύρνης και Γερβασίου, θα συμμετέχει ο Κλάους Κλίνγκερ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» της Urban Art παγκοσμίως, με εκατοντάδες έργα στην υφήλιο, που τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO, και οι Anna Radecka (Γαλλία), Tuha (Πολωνία), Λάκης Μουρατίδης (Ελλάδα) και οι Ναουσαίοι Αλέξανδρος Τσάκωνας, Ευγενία Περισοράτη και Καλλιόπη Λαφάρα. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα πλαισιώνεται με λογοτεχνικές, εικαστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, λογοτεχνών και εικαστικών από την Ελλάδα και την Γερμανία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2021» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Νάουσας, το Σύλλογο Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Τέχνη σε Δημόσιο Χώρο» (Farb fieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία .Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Λαϊκή Αγορά της Νάουσας. Λόγω των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, θα τηρηθούν αυστηρά και πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τη νόσο Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 08:29