Διακεκριμένοι ξένοι συγγραφείς τον Ιούνιο στα Public!

Διακεκριμένοι ξένοι συγγραφείς τον Ιούνιο στα Public!
Τα Public, η μεγαλύτερη αλυδίδα βιβλιοπωλείων, σας προσκαλούν σε παρουσιάσεις βιβλίων διακεκριμένων ξένων συγγραφέων και προσωπικοτήτων από το εξωτερικό που σας περιμένουν τον Ιούνιο στα καταστήματα Συντάγματος και Τσιμισκή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ελεύθερες στο κοινό.

Ξεκινώντας στις 7 Ιουνίου στις 19.00 το συγγραφικό δίδυμο με το ψευδώνυμο Nicci French θα σας υποδεχτεί στα Public Τσιμισκή με το βιβλίο τους «Οργισμένη Παρασκευή», το πέμπτο, καθηλωτικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα της σειράς από τις εκδόσεις Διόπτρα, ενώ ερωτήσεις στους συγγραφείς θα απευθύνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραθάνος. Την επόμενη μέρα, 8 Ιουνίου, στις 21.00, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν, θα ζωντανέψει στο Public Συντάγματος. Ερωτήσεις στο συγγραφικό δίδυμο Nicci French θα απευθύνει η δημοσιογράφος Μαρίνα Τσικλητήρα.

Κατόπιν στις 22 Ιουνίου, τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη θα εντυπωσιαστούν από δύο γνωστούς συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Τα Public Συντάγματος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Χιλής και τις Εκδόσεις Πατάκη υποδέχονται στις 20.30 τον Χιλιανό συγγραφέα Pablo Simonetti με τη «Λογική των εραστών» (εκδ.Πατάκη), να εισχωρεί στους απρόσιτους κόσμους της σημερινής κοινωνίας, προβάλλοντας τη συγκινητικά εύθραυστη φύση των ηρώων του με μια πρόζα ιλιγγιώδη, όμορφη και διεισδυτική. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος, Ana de Miguel και συμμετέχει η μεταφράστρια, Τιτίνα Σπερελάκη.

Την ίδια μέρα στις 19.00 τα Public Τσιμισκή σας προσκαλούν να συναντήσετε και να γνωρίσετε από κοντά ένα από τα νέα ταλέντα της Λατινικής Αμερικής, τον Andres Neuman στο πλαίσιο της παρουσίασης των βιβλίων του «Ο ταξιδιώτης του αιώνα», «Βαρβαρισμοί» και «Κατά μόνας» (εκδ.Opera), αποκλειστικά στα Public! Τη συζήτηση με τον συγγραφέα συντονίζει η δημοσιογράφος, Ana de Miguel. Συμμετέχει η μεταφράστρια, Τιτίνα Σπερελάκη.

Τέλος, με αφορμή τη συναυλία της στο Piraeus Academy στις 25 Ιουνίου, η Patti Smith, ιέρεια του punk και δημιουργός κλασικών album, όπως το «Horses», θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος στις 18:00 για να υπογράψει αντίτυπα από τα βραβευμένα βιβλία της Just Kids (Πάτι και Ρόμπερτ, εκδόσεις Κέδρος) και M Train. O θρύλος της πανκ ροκ μουσικής έρχεται στα Public.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, 06:32