Την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου, με τίτλο «Ώρες κοινής ανησυχίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίζυ Τσιριμώκου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ και Αλεξάνδρα Χριστακάκη, δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Απόσπασμα από τον πρόλογο της συγγραφέως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γραφές αυτές λοιπόν είναι αποτέλεσμα της πρώτης καραντίνας,  του πρώτου εγκλεισμού.
Και μιλάνε, εκτός από τον φυσικό εγκλεισμό, το «μένω μέσα» δηλαδή που επεβλήθη, μιλάνε για εγκλεισμούς «αόρατους», ας το πω έτσι,  που επιβάλλουμε μόνοι μας ή μας επιβάλλουν άλλοι στη σκέψη, τα συναισθήματα, τις ιδέες, τον προσανατολισμό, τον προσδιορισμό του εαυτού μας και του κόσμου μας.
Εγκλεισμούς που έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα να μας στερούν τη χαρά της ζωής. Η οποία χαρά, στο κάτω κάτω, σε μια ζωή τόσο σύντομη,  είναι το τελικό ζητούμενο. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει εργαστεί σε µεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείµενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011) που αποτελείται από τα βιβλία Άγνωστη χώρα, Μεσονύκτιο, Μεσουράνηση, Χίλιες ζωές απόψε (2013), την τριλογία «Τα Παλιά Ασήμια» που αποτελείται από τα βιβλία Τα Παλιά Ασήμια (2014), Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015), Πέρα από τα Παλιά Ασήμια (2015), Οι Μαγεμένες (2017) και τη διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» (2020) που αποτελείται από τα μέρη Νεγρεπόντε και Πόρτο Λεόνε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης