Οι εκδόσεις «Βακχικόν» επαναφέρουν στο προσκήνιο τον συγγραφέα Φρέντερικ Ραφαέλ.

Ο Φρέντερικ Ράφαελ γεννήθηκε το 1931 στο Σικάγο και μετακόμισε στην Αγγλία σε παιδική ηλικία. Φοίτησε στο Charterhouse School και ήταν κύριος μελετητής κλασικών έργων στο κολέγιο του St. John’s στο Cambridge, όπου και εργάστηκε για χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, ιστορικά βιβλία, έχει κάνει μεταφράσεις• δοκίμια, άρθρα και κριτικές του δημοσιεύονται σε περιοδικά όπως The Literary Review, TLS, The Wall Street Journal, ενώ έχει γράψει τις βιογραφίες του Λόρδου Μπάιρον (1982) και του Σόμερσετ Μομ (1976).

Είναι επίσης γνωστός και πολυβραβευμένος σεναριογράφος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Για το Darling (1965) του Τζον Σλέσιντζερ έλαβε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και το BAFTA Καλύτερου Σεναρίου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ για το σενάριο της ταινίας Μάτια ερμητικά κλειστά (1999).

Ζει στη Γαλλία και την Αγγλία και έγινε μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας το 1964.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα.

Γνωρίζει έναν δημοσιογράφο, τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε δεν διστάζει να τον απατήσει με άλλους.

Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ την κάνει να πιάσει «πάτο»… Ποια είναι, εντέλει, η πραγματική ευτυχία για την Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του ’60;

Μια από τις χαρακτηριστικότερες ιστορίες των swinging sixties, η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Τζον Σλέσιντζερ κερδίζοντας Όσκαρ και κόβοντας χιλιάδες εισιτήρια. Τον χαρακτήρα της Νταϊάνα υποδύθηκε η Τζούλι Κρίστι, μία από τις σημαντικότερες Αγγλίδες ηθοποιούς του 20ού αιώνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης