Οι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου στη φύση είναι μια πολύ ωραία πρόταση για αυτούς που έχουν την χρονική και οικονομική ευχέρεια να τα πραγματοποιήσουν. Όταν αυτές συνδυάζονται και με μέρη που έχουν ιστορικά αξιοθέατα είναι ακόμα καλύτερα.
Εμείς σας ταξιδεύουμε, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο στο νομό Αργολίδας. Στο χωριό Τσέλο κοντά στην Ασίνη του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται μία από τις ιστορικότερες μονές της Ελλάδας , η μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία, 3 χιλιόμετρα από το χωριό Τσέλο ( Αγία Παρασκευή) και νοτιοδυτικά της Ασίνης, με θέα προς τον όρμο της Καραθώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το μοναστήρι βρισκόταν σε λειτουργία έως το 1834. Το μικρό καθολικό του ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυρεπίστεγου, ενώ στα δυτικά του υπάρχει νεώτερο επίμηκες υπόστεγο.

Εσωτερικά το καθολικό κοσμείται με αξιόλογες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται το 1570, σύμφωνα με την εκτενή κτητορική επιγραφή που βρίσκεται στον νότιο τοίχο της εκκλησίας.

Στα βορειοανατολικά του καθολικού, σε υψηλότερο επίπεδο, σώζονται τα ερείπια υψηλού πύργου. Το μοναστήρι έχει μία υπέροχη θέα στον Αργολικό κόλπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή:argolikeseidhseis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης