Στον ρυθμό των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται το Ντουμπάι, τουριστική μητρόπολη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που ο ΟΗΕ τιμά στις 20 Μαρτίου.

Μία μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Citywalk του Ντουμπάι, στην καρδιά της πόλης δίπλα στον ψηλότερο πύργο του κόσμου, το πολυδιαφημιζόμενο Burj Khalifa. Πάνω από 2.000 μουσικοί, καλλιτέχνες και παιδιά με στολές των σχολείων της χώρας συμμετείχαν ανά ομάδες, ανά συγκροτήματα, ακόμα και πάνω σε αλογάκια. Στην παρέλαση υπήρχαν και τεράστιες αφίσες του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της χώρας, σεΐχη Ζαγιέντ Μπιν Σουλτάν Αλ – Ναχαγιάν, καθώς το 2018 έχει ονομασθεί «Έτος Ζαγιέντ» προς τιμή των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 10,5 εκατομμύρια κατοίκους, φιλοξενούν στην επικράτειά τους πάνω από 200 εθνικότητες οι οποίες συμμετέχουν με πρωτοφανή ζήλο στις εκδηλώσεις αυτές. Σύμφωνα με την Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχίας που δημοσιεύθηκε προχθές, Τετάρτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον αραβικό κόσμο, ενώ κατέχει την 20η θέση ανάμεσα σε 156 χώρες παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης