Πορτρέτα και έργα πολυμέσων που διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο η σύνδεσή μας με τον κόσμο αποτελεί ολοένα και περισσότερο μια ψηφιακή εμπειρία που καθοδηγείται από εμπορικές δυνάμεις περιλαμβάνονται στο βιβλίο των καλλιτεχνών Kuzma Vostrikov και Ajuan Song «Absolutely Augmented Reality».

Το φωτογραφικό βιβλίο συνδυάζει παράλογο χιούμορ και κομψές σουρεαλιστικές εικόνες με μεταφυσικούς στοχασμούς και απευθύνεται σε λάτρεις της τέχνης, του ντιζάιν και της φωτογραφίας, με εκατό έγχρωμες φωτογραφίες, αδημοσίευτα μέχρι τώρα, έργα των Vostrikov και Song που αντλούν έμπνευση από τους ασιατικούς πολιτισμούς και τον καταναλωτικό συμβολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις φωτογραφίες χρησιμοποιούνται κοστούμια, χαρακτήρες και αλληγορία για να δημιουργηθεί μια αίσθηση εξερεύνησης και μελαγχολικής ίντριγκας. Σε αυτόν τον ονειρικό κόσμο των παράξενων και δελεαστικών πορτρέτων, ο θεατής απολαμβάνει μια σειρά από αρχέτυπες εικόνες, υβριδικά πλάσματα, σουρεαλιστικά μοτίβα, καθώς και αντιστροφές εμβληματικών και ιστορικών αναφορών.

Παράλληλα με τις φωτογραφίες το βιβλίο περιλαμβάνει ένα σύντομο εισαγωγικό κείμενο από την ιστορικό τέχνης Rosa J. H. Berland, δοκίμια από τους κριτικούς τέχνης Anthony Haden-Guest και Lilly Wei, καθώς και δύο συνεντεύξεις με τους Kuzma Vostrikov και Ajuan Song.

Ο Κuzma Vostrikov, από τη Νέα Υόρκη, και η Ajuan Song με καταγωγή από την Κίνα, συνεργάζονται για την παραγωγή εντυπωσιακών φωτογραφικών εικόνων, οι οποίες απεικονίζουν καταστάσεις που δεν υπάρχουν στην πραγματική ζωή, αλλά αντλούν από μια πραγματικότητα που δεν είναι αναγνωρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες τους δεν υπάρχουν αλλαγές από υπολογιστή, όλες οι εικόνες είναι πραγματικές. Ωστόσο υπάρχει ένα ασυνήθιστο κομμάτι, ετοιμάζουν το σκηνικό μπροστά από την κάμερα με βάση σκίτσα, σχέδια και υπολογισμούς. Θέματα που προβάλλουν με την τέχνη τους είναι η φιλία, η αμφιβολία, η μοναξιά, η κατανάλωση, το παιχνίδι, η ανησυχία, ο πειραματισμός, η εγγύτητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης