Εκδηλώσεις με τίτλο «AR(T)chitect. Πολυφωνία-ομοφωνία-συμφωνία-διαφωνία στην Πάτμο» θα πραγματοποιηθούν στο Αρχοντικό Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου, από τις 27 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2018.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στον ιστορικό διατηρητέο οικισμό της Χώρας, μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ενημερώνει η ΕΦΑ Δωδεκανήσου, η διοργάνωση έχει την πρόθεση να προβάλει την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Πάτμου και, παράλληλα, την καλλιτεχνική δημιουργία των αρχιτεκτόνων που εργάζονται εδώ και χρόνια στο νησί και εκπονούν μελέτες για τα κτήρια του οικισμού.

«Η πολύχρονη σύμπραξή τους με την Εφορεία μας, άλλοτε αγαστή και ενίοτε συγκρουσιακή, πάντοτε όμως γόνιμη και αποτελεσματική, πιστεύουμε ότι έχει καταλήξει στην εδραίωση μίας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον οικισμό και τη μεγάλη ευθύνη για τη διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας και την προστασία του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Εν Νυκτί…», που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ανθρώπινης δραστηριότητας διαχρονικά, την εναλλακτική προσέγγιση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης